ANNONCE

Kommuner: Uopfindsomt med dyre anbefalinger

9. februar 2012 13:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommuner: Uopfindsomt med dyre anbefalinger
Billede mangler

Hvorfor komme med dyre anbefalinger, som der alligevel ikke er råd til?
Sådan lyder spørgsmålet fra Kommunernes Landsforening (KL), efter at Ældrekommissionen i dag har offentliggjort 43 anbefalinger, der skal øge livskvalitet og selvbestemmelse i plejeboliger og på plejehjem.
“Jeg er lidt skuffet og kunne godt have savnet lidt mere nytænkende forslag. F.eks. kunne man i stedet for krav om flere ressourcer i højere grad tænke frivillige ind i forhold til at skabe aktiviteter og socialt samvær om aftenen og i weekenderne,” siger Anny Winther, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg.
Hun mener, at ledere og medarbejdere i ældreplejen allerede har fokus på mange af anbefalingerne i deres daglige arbejde.
“At give beboerne gode oplevelser, indflydelse, respekt, medmenneskelighed og værdighed er og skal være kerneværdier. Her er der intet nyt under solen,” siger Anny Winther.
Udover stram økonomi kan kommunerne se frem til et dramatisk fald i arbejdsstyrken inden for social- og sundhedsområdet. Derfor er det ren ønsketænkning at skrue op for normeringerne, lyder det fra KL.
Dansk Folkeparti er derimod begejstret over Ældrekommissionens anbefalinger.
Socialordfører Karin Nødgaard glæder sig bl.a. over forslagene om, at maden skal tilberedes på plejehjemmene, og at de ældre skal være med i hverdagsaktiviteterne.
I modsætning til KL mener Dansk Folkeparti ikke, at hovedparten af Ældrekommissionens anbefalinger medfører meromkostninger for kommunerne.
“Det er forslag, der kan skabe en bedre hverdag på vores plejehjem ved, at man tænker lidt mere over, hvordan man skaber en god hverdag for de ældre og inddrager de ældre lidt mere,” siger Karin Nødgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu