ANNONCE

Kommunerne frygter regeringens naturplan

7. december 2011 19:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommunerne frygter regeringens naturplan
Billede mangler

Den største indsats nogensinde i forhold til naturen herhjemme kalder miljøminister Ida Auken (SF) planen ‘Natura 2000’, som hun i dag har præsenteret.
Men selvom der bruges 1,8 milliarder kroner på ‘Danmarks særligt værdifulde natur’, der udgør i alt 246 områder, er det ikke alle, der er tilfredse.
Med den tidligere regerings aftale om grøn vækst fra 2009, lægges der op til, at der skal hentes 228 millioner kroner i kommunerne til at finansiere planen. Men i kommunerne har man allerede brugt pengene på andre naturopgaver, som de fik overdraget ved kommunalreformen.
Så hvis ikke finansieringen af planen ændres, vil det have konsekvenser, siger Formand for Kommunernes Landsforenings Teknik- og Miljøudvalg, Martin Damm. Han mener, at kommunerne får flere opgaver, men uden at finansieringen følger med.
“I kommunerne er vi begejstrede for, at naturplanerne nu endelig kommer – og kommunerne er mere end klar til danmarkshistoriens største samlede indsats. Men hvis finansieringen af dem ikke ændres, vil årtiers indsats for friluftsliv og naturpleje stoppe, og det vil være et selvmål af dimensioner,” siger han.
Hanne Christensen der er chef i afdelingen for Natur & Vand i Næstved kommune, bakker Martin Damm op.
Næstved er en af de kommuner, der tvinges til at omprioritere for at holde budgettet, fortæller hun til Newspaq.
“Beskeden fra Naturstyrelsen er, at den indsats vi skal levere i forbindelse med regeringens naturplan, skal hentes i de eksisterende naturmidler. Det vil sige de penge, som vi bruger på natur i forvejen,” siger Hanne Christensen.
Hun nævner oprensning af vandhuller, etablering af stier og generel vedligeholdelse og registrering af naturen, som opgaver kommunen ikke længere vil have råd til, hvis ikke finansieringen af den nye naturlov ændres.
Hvis pengene fjernes, vil det få konsekvenser for ‘naturen, der er tæt på borgerne’, som hun formulerer det. Et andet problem er antallet af medarbejdere.
“Derudover har vi et vist antal medarbejdere, de laver naturprojekterne i dag. De kan ikke også lave de opgaver, der opstår med den nye naturplan.” uddyber hun

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu