Kommunikationsmand vil være parlamentariker

3. april 2013 10:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommunikationsmand vil være parlamentariker
Billede mangler

En af Danmarks mest erfarne kommunikationsfolk går nu efter en plads blandt EUs folkevalgte. Jess Myrthu, bestyrelsesformand for rådgivningsfirmaet Jøp, Ove & Myrthu, er klar til at stille op for Venstre ved næste års parlamentsvalg.

 

Det er europaudvalget for Venstre i Sydjylland, der har udpeget Jess Myrthu som afløser for den nuværende EU-parlamentariker, Anne E. Jensen, som ikke genopstiller.

»Vi har søgt – og fundet – en kandidat, som vi tror kan løfte arven efter Anne E. Jensen. Altså en kandidat, der har dokumenteret evne til at arbejde intensivt med til tider komplicerede sager,« siger udvalgsformand Søren T. Hansen i en pressemeddelelse.

65-årige Jess Myrthu, der har en fortid som politisk reporter på TV Avisen, var med til at stifte Jøp, Ove & Myrthu tilbage i 1989. Han fungerer i dag som bestyrelsesformand for virksomheden, der rådgiver virksomheder og organisationer i strategisk kommunikation.

Den kommende kandidat var aktivt medlem af Venstre i sin ungdom, men opgav politikken til fordel for journalistikken og erhvervskarrieren. For nylig solgte han imidlertid hovedparten af sin andel i Jøp, Ove & Myrthu, og nu vil han altså fokusere på politik igen.

»Og da jeg altid har ment, at Europa-politik er alt for lidt i fokus i Danmark, lå det lige for at søge indflydelse på Venstres EU-politik,« siger Jess Myrthu i en pressemeddelelse.

Han skal præsenteres for Venstres sydjyske medlemmer ved et opstillingsmøde på Gram Slot 22. april.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu