ANNONCE

Kompagnichef bakker op om officers forklaring

16. august 2012 17:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kompagnichef bakker op om officers forklaring
Billede mangler

En grundsten i bevisførelsen mod en 27-årig tiltalt officer smuldrer ved Retten i Næstved.
Officerens overordnede – en kompagnichef – gav nemlig ikke en mundtlig ordre om ikke at gå ind i et farligt område.
– Han (tiltalte officer, red.) fik ikke en direkte ordre, men han handlede i strid med min hensigt. Han kendte min hensigt, da vi havde talt om det, sagde kompagnichefen, der havde planlagt et angreb i området få dage senere.
Det fik anklager og viceauditør Kristian Kirk til at spørge direkte, om der var sket en fejl den 3. september, da den tiltalte officer ikke havde holdt sine soldater væk fra i det farlige område – compound 91 – hvor en 22-årig soldat døde.
– Når man alligevel står derinde, så kan man ligeså godt undersøge. Selve truslen ligger i døren, så når man er inde, så kan man ligeså godt fortsætte, sagde kompagnichefen
Den 27-årige officer er tiltalt for ‘pligtforsømmelse af særlig grov karakter begået under en væbnet konflikt’. Officeren skulle holde sine mænd fra compound 91, eller rykke dem ud, da han opdagede, de gik derind, mener viceauditør Kristian Kirk.
Delingsførerens sløseri var ifølge Auditørkorpset årsag til, at den 22-årige soldat Jacob Sten Lund Olsen fra Bornholm mistede livet, og fire andre blev såret af en skjult sprængladning i Helmand-provinsen i Afghanistan den 3. september sidste år.
Selv nægter officeren sig skyldig.
– Jeg begik ikke nogen fejl. Men jeg vil give alt i verden for, at jeg havde sagt til gruppen, at de ikke måtte gå derind, sagde den tiltalte premierløjtnant under en tidligere forklaring.
Fængselsstraffen for grov pligtforsømmelse under væbnet konflikt går op til tre år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu