ANNONCE

Koncentreret Margrethe til prøve: -That looks better

27. september 2019 05:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Dronning Margrethe arbejder i disse dage intens på kostumerne til den kommende ballet: ”Snedronningen”

”That looks better. Much better,” lyder det fra Dronning Margrethe, da en danser iført blå kjole, brun jakke og hvidt tørklæde træder frem foran hende.

Dronningen er dykket ned i H.C. Andersens univers og har designet kostumerne til Snedronningen, som hun nu studerer ned til mindste detalje sammen med nogle skræddere fra London.

Torsdag var der kostumeprøve på Snedronningen, som er skabt i et samarbejde mellem dronning Margrethe som scenograf og kostumedesigner, musikeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius/ red.) og den prisbelønnede koreograf Yuri Possokhov.

For ottende gang

Det er ottende gang, at Dronning Margrethe udfolder sine kreative evner i en balletforestilling i Tivoli.

Snedronningen, som oprindeligt er skrevet af H.C. Andersen i 1845, er en nyfortolkning, hvor mere end 40 dansere og elever fra Tivoli Ballet Skole medvirker, og hvor musikken fremføres live.

– Kostumeprøver er altid en langsommelig proces. Men det er også rigtig sjovt, fordi der er mange idéer, der opstår undervejs, og nogle gange bliver udtrykket meget anderledes, end det vi havde tænkt i første omgang. Dronningen har sit helt særegne udtryk. Hun er utrolig sikker i sit farvevalg og i sine sammensætninger. Når tæppet går til Snedronningen, så vil man med det samme kunne genkende dronningens univers, siger Peter Bo Bendixen, der er balletchef i Tivoli.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu