Kondiløber gennembanket og voldtaget: 29-årig sigtes for drabsforsøg og voldtægt

17. august 2016 12:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

29-årig mand blev anholdt natten til onsdag. Han bliver i dag sigtet for at have voldtaget og gennemtæske en 38-årig kvinde.

Video: Local Eyes.

Natten til onsdag blev en 29-årig mand anholdt i København. Han har siden været i politiets varetægt, mistænkt for at have overfaldet, voldtaget og tæsket en 38-årig kondiløber, der tidligt tirsdag morgen var ude for at løbe en tur.

Manden bliver sigtet klokken 14.00 ved Dommervagten. Det oplyser Hans Erik Raben, politikommissær ved Københavns Politi, til Newsbreak.dk. ‘

– Han blev anholdt klokken 03.05 i nat, og vi har arbejdet med ham lige siden, siger politikommissæren.

Tæt samarbejde førte til anholdelse

Anholdelsen af manden faldt på plads efter et tæt samarbejde mellem den efterforskningsenhed, der arbejder med sagen samt de betjente fra Københavns Politi, der var på arbejde tirsdag og natten til onsdag.

Se flere videoindslag fra døgnets begivenheder hos Local Eyes.

Således har der internt i Københavns Politi været en efterlysning ude af den 29-årige mand, der på overvågningsbilleder er set forlade det sted, hvor den 38-årige kvinde blev fundet, bevidstløs og forslået, tirsdag eftermiddag.

Familien fandt hende

Forud havde først kvindens familie og siden betjente og politihunde ledt efter kvinden, der tidligt tirsdag morgen besluttede sig for at løbe en tur. Hun forlod sit hjem tirsdag morgen, og da hendes samlever vågnede 06.45 og konstaterede, at hun ikke var kommet hjem, begyndte han og andre pårørende at lede efter kvinden.

Da de ikke lykkedes med deres forehavende, blev politiet kontaktet. Herefter blev kvinden fundet i et buskads tæt ved boldklubben B93’s anlæg på Østerbro i København.

Da Newsbreak.dk tidligere onsdag skrev om sagen, fortalte Torben Svarrer, vicepolitiinspektør og leder af politiets efterforskning, at der endnu er tvivl om, hvorvidt gerningsstedet og findestedet er det samme.

Det skal forstås på den måde, at kvinden blev fundet i et buskads, der ligger få meter fra den løberute, politiet mener, hun befandt sig på kort før overfaldet, men der er tvivl om, hvor overfaldet præcist fandt sted, og nu også, hvor voldtægten fandt sted.

Sikkert er det dog, at overfaldet på kvinden var mere end almindeligt groft. Ifølge Ekstra Bladet ligger kvinden fortsat i koma, og hun er endnu ikke blevet afhørt af politiet.

Eftersøgningen af manden blev sat i værk tirsdag, efter at overvågningsbilleder fra området, kvinden blev fundet i, viste, at manden gik væk fra det buskads, kvinden blev fundet i, i et tidsrum, der passer med politiets teori om, hvad der er sket, og hvornår det er sket.

– Det sker på et tidspunkt, der godt kan matche det, vi formoder er gerningstidspunktet, fortalte Torben Svarrer tidligere i dag til Newsbreak.dk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu