ANNONCE

Kondisko spor i sagen om savnet milliardærfrue

28. august 2019 19:31 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er nye spor i sagen om forsvundne Anne-Elisabeth Hagen, men politiet antager fortsat, at hun er død.

Norsk politi har onsdag præsenteret nye spor i sagen om Anne-Elisabeth Hagen, der har været sporløst forsvundet i næsten ti måneder.

På et pressemøde lidt over middag onsdag siger politiinspektør Tommy Brøske, at der er fundet et skoaftryk ved et muligt gerningssted. Aftrykket er det eneste i området, som politiet ikke har kunnet knytte til nogen personer.

Analyser viser, at aftrykket stammer fra en kondisko af mærket Sprox, som sælges i den norske butikskæde Spar Kjøp og flere steder i udlandet.

Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober. Det er også sidste gang, at der er livstegn fra hende.

Politiet meddelte i juni, at dets hovedhypotese er, at hun er død.

Det gentager politiinspektør Tommy Brøske tirsdag.

– Helt fra sagen blev kendt, har vi efterlyst bevis på liv. Men det har hverken politiet eller familien fået, siger han.

Gift med milliardær

Anne-Elisabeth Hagen er gift med den norske milliardær Tom Hagen. Hun forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i udkanten af Oslo.

Det er ved Hagen-familiens hjem, at skoaftrykket er fundet.

– Det sted, hvor skoaftrykket er fundet, og måden, som det er sat på, mener vi er særdeles relevant for sagen, vi efterforsker, siger Tommy Brøske.

– Politiet vurderer det som sandsynligt, at aftrykket tilhører en gerningsmand. Det er sandsynligvis tale om en størrelse 45, lyder det.

Opfordring til alle købere

Politiet opfordrer alle, der har købt Sprox-sko i Spar Kjøp i størrelse 44 til 46 mellem august 2016 og maj 2016, til at tage kontakt til politiet.

På et pressemøde tidligere i august meddelte Hagen-familiens advokat, Svein Holden, at familien var i kontakt med de formodede gerningsmænd 8. juli.

– De sagde klart, at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke modtaget bevis på, at det er rigtigt, sagde Holden ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Artiklen fortsætter under videoen

Sagen Anne-Elisabeth Hagen

Der har været meldt flere ting ud i sagen. Blandt andet, den forsvundne skulle være blevet dræbt, ligesom familien også skal have betalt løsepenge.

Ifølge det norske medie VG skulle familien til den forsvundne Anne-Elisabeth Hagen have betalt millioner for at få et livstegn.

VG skriver, at de formodede gerningsmænd i juli skulle have taget kontakt til Hagen-familien med et krav på omkring ti millioner norske kroner, svarende til 7,5 millioner danske kroner, for tegn på liv.

Familien skulle have efterkommet kravet, men modtog aldrig noget, skriver VG.

I slutningen af juni sagde norsk politi på et pressemøde, at det antager, at Anne-Elisabeth Hagen, som har været forsvundet i otte måneder, er blevet dræbt.

Politiet forlod dermed den oprindelige hovedmistanke: At Hagen blev bortført med et økonomisk motiv.

Forsøger at spore konto

I begyndelsen af juli – omkring to uger efter pressemødet – skulle familien have modtaget kravet, som skulle betales i euro.

Betalingen skulle være sket til en konto, som norsk politi stadig forsøger at spore, skriver VG.

Det var første gang i over fem måneder, at de formodede gerningsmænd har taget kontakt til familien.

VG har været i kontakt med familiens advokat, Svein Holde, men han ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger. Samme melding kommer fra politiet.

I galleriet ovenfor kan du se billeder fra politiets omfattende undersøgelser.

Forsvandt i oktober sidste år

69-årige Anne-Elisabeth Hagen er gift med en af Norges rigeste mænd Tom Hagen. Hun forsvandt fra parrets hus i byen Lørenskog i Oslo-egnen, og sidste livstegn var 31. oktober sidste år.

Det skulle have været en telefonsamtale klokken 09.14.

Både Interpol og Europol har bistået norsk politi i efterforskningen.

Politiet har også haft dykkere ude på søen Langvannet i Lørenskog. Søen grænser op til Hagen-familiens bolig.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, har norsk politi også foretaget undersøgelser i Danmark i forbindelse med sagen.

Teori: Intet økonomisk motiv

Det har tidligere været oplyst, at der i huset lå et brev fra formodede gerningsmænd. Her krævede de angiveligt løsepenge og truede med at bruge vold mod kvinden.

Disse oplysninger står i dag i et andet lys med antagelsen om, at der formentlig ikke var tale om en bortførelse med økonomisk motiv, men om et drab.

– Det er mest sandsynligt, at hun har været udsat for en alvorlig strafbar handling. Men vi anser det for mindre sandsynligt, at vi står over for en bortførelse med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er ændret til drab, sagde lederen af efterforskningen, Tommy Brøske, på pressemødet i juni.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu