Konen får dig til at leve længere

8. marts 2013 17:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konen får dig til at leve længere
Billede mangler

Hvis du vil leve længe, så gift dig. Så føles det under alle omstændigheder også, som om du lever længere, ville nogle måske påstå.

Ifølge Danmarks Statistik har gifte mænd ifølge de seneste opgørelser fra 2012 en forventet levetid på 7,1 år mere end ugifte mænd.

Ægtemændene lever 6,6 år længere end fraskilte mænd og 5,3 år længere end enkemænd.

Kvinder er tilsyneladende lidt mere modstandsdygtige over for at leve alene. For kvinders vedkommende er konernes forventede levetid 4,8 år højere end de ugifte kvindes, 4,3 år højere end en fraskilts og 3,5 år højere end en enkes.

Danmarks Statistik har i forbindelse med udregning af vores restlevetid kigget på data for dødsfald i årene 2009-2012. Der er lavet beregninger på særlig dødshyppighed for gifte, ugifte, enker, enkemænd og fraskilte for alle alderstrin fra de pågældende var 40 år, til de var 89 år.

I virkeligheden er der naturligvis mange, som skifter civilstand en eller flere gange i løbet af deres liv, og tallene for middellevetid efter civilstand skal derfor først og fremmest ses som en indikator for dødelighedsforskelle mellem civilstandsgrupper.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu