ANNONCE

Konfirmander slipper for lange skoledage

24. januar 2016 07:57 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

En række skoler i Kolding Kommune kan komme med i et landsdækkende forsøg, hvor konfirmandforberedelsen indgår som skoletid.

Konfirmander slipper for lange skoledage
15 skoler kan komme med i et landsdækkende forsøg, hvor konfirmandforberedelsen indgår som skoletid. Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Kolding Kommune har nu fået tilsagn fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling om, at 15 skoler kan komme med i et landsdækkende forsøg, hvor konfirmandforberedelsen indgår som skoletid.

Det betyder, at eleverne i 8. klasse, som i forvejen har en skoleuge på 35 timer, ikke skal undervises i 37 timer pr. uge i den periode, hvor de også går til konfirmationsforberedelse. De to timers konfirmationsforberedelse kan altså nu indgå i undervisningstiden.

Tilfreds skoleleder

Blandt de skoler i Kolding, som har søgt om at få lov til at omlægge timerne er Lyshøjskolen. Her er skoleleder Jan Hjort godt tilfreds.

– Vi oplevede, at eleverne på 8. årgang havde meget lange dage. Så vi håber, at forsøget med konfirmandundervisning kan give en lille lettelse. Derudover bliver der også en anden gevinst. Vi vil nemlig også omlægge timerne til tolærerordning, hvorved vi fra det kommende skoleår vil søge at give yderligere fokus på indsats i forhold til flere voksne i klassen. Dette anser vi vil være til gavn for eleverne både fagligt og socialt, siger skoleleder på Lyshøjskolen, Jan Hjorth.

Fra politisk hold ser man også frem til, at kunne aflaste eleverne ved at bruge to af de obligatoriske timer i den såkaldte understøttende undervisning på at sende konfirmanderne over til præsten.

– Vi glæder os over, at vi nu efter ansøgning og dispensation, får udnyttet nogle af de Frihedsgrader som folkeskolereformen giver mulighed for. Det er klart, at eleverne skal undervises i de timer, som den nye folkeskolereform tilsiger, og undersøgelser viser faktisk også, at flere undervisningstimer giver mere læring. Men når 8. klasserne ender med en 37 timers undervisningsuge, fordi de skal konfirmeres, så er det klart, at vi må tænke kreativt. Samtidig glæder jeg mig over, at tolærerordningen kan udnyttes fleksibelt, det bidrager også til øget læring, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Christian Haugk.

Skolerne regner med, at de konfirmander, der begynder til konfirmationsundervisning allerede i det kommende skoleår, kan nå at komme med i forsøget og dermed få en kortere skoleuge.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu