Konflikt på Vestegnen forlænger visitationszone

25. februar 2013 14:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konflikt på Vestegnen forlænger visitationszone
Billede mangler

Politiets visitationszone i Gladsaxe, Herlev og Ballerup skulle være udløbet mandag eftermiddag klokken 16, men politidirektøren ved Københavns Vestegns Politi har besluttet at forlænge den eksisterende visitationszone frem til tirsdag 12. marts klokken 16. Zonen giver politiet mulighed for stikprøvevist at visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om de besidder eller bærer våben.

 

Politiet vurderer således, at der fortsat eksisterer »en skærpet konfliktsituation« i bandemiljøet.

Senest blev en mand ramt af skud i Skovlunde mandag 18. februar. Dagen efter blev der skudt mod en anden mand i Høje Gladsaxe, som undgik skuddene, og dagen efter igen blev en mand skudt på klos hold på Frederiksberg i København. Han døde den efterfølgende dag, torsdag, af sine kvæstelser.

Københavns Vestegns Politi har desuden beslaglagt over 20 skydevåben, ammunition, køller, knive og lignende hos personer, i biler eller på offentlige arealer i området, efter visitationszonen blev indført.

Københavns Vestegns Politi kender til episoder, hvor bandemedlemmer ifølge politiet har chikaneret og »kontrolleret« borgere eller vist dem væk.

»Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen, og vi sætter hårdt ind på at komme det her til livs,« siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse.

»Almindelige borgere bør som udgangspunkt ikke gå og være bange. Man skal huske på, at der er tale om en konflikt mellem personer tilknyttet kriminelle bander og altså ikke rettet mod almindelige borgere. Men det er klart, at skudafgivelser i det offentlige rum kan indebære en risiko, og derfor tager vi situationen yderst alvorligt,« siger han.

Københavns Vestegns Politi indførte visitationszonen i Gladsaxe, Herlev og Ballerup dagen efter et skuddrab på en 19-årig mand foran et pizzeria i Høje Gladsaxe 11. januar og drabsforsøg i dagene før. Zonen blev reduceret i udstrækning 15. januar, forlænget 28. januar, 12. februar og altså igen mandag, 25. februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu