Konfliktramte lærere vil gøre brug af skattemanøvre

6. marts 2013 05:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konfliktramte lærere vil gøre brug af skattemanøvre
Billede mangler

Fra 1. april står omkring 43.000 lærere til at blive afskåret fra deres arbejde og dermed også deres løn. Men i stedet for at udbetale et skattepligtigt kontantbeløb til de konfliktramte lærere, som fagforeningen normalvis gør, vil Danmarks Lærerforening i stedet yde et lån på 825 kroner om dagen, som der ikke skal betales skat af. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

 

»Vi er udsat for et massivt pres fra arbejdsgiverne i koordineret indsats med regeringen. Derfor har vi brug for at kunne forberede os rigtig godt til en konflikt,« siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til avisen og fortsætter:

»Vi snyder ikke skattevæsenet. Vi låner bare folk nogle penge.«

Ifølge Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet, bliver lånemodellen sjældent brugt, og han mener ikke, den nødvendigvis vil blive godkendt.

»Den slags skal godkendes af skattemyndighederne. Derfor er det slet ikke sikkert, at det er skatteteknisk holdbart. Det er i hvert fald et mellemværende, som skal afklares,« siger han.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil undersøge sagen, oplyser hans særlige rådgiver til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu