ANNONCE

Konfliktretten deler de borgerlige

23. august 2012 13:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Konfliktretten deler de borgerlige
Billede mangler

Klangen knækker over i den borgerlige blok i spørgsmålet om det beslutningsforslag, der skal forbyde konflikter mod virksomheder med overenskomst med en landsdækkende fagforening.
Hverken Liberal Alliance eller Konservative siger ja til forslaget fra Venstre og Dansk Folkeparti, sådan som billedet tegner sig nu.
Det skriver netavisen Altinget.dk.
– Vi synes, at det skal være op til parterne at løse de konflikter, som måtte opstå. Det har vi en 100 år lang tradition for i Danmark, og så skal vi ikke i en eller anden panik-overvejelse gå ind og smide den tradition væk, fordi der er opstået en folkestemning, siger den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen til Altinget.dk.
Hun henviser til eksperters vurderinger af, at forslaget kan åbne for ringere overenskomster for de danske lønmodtagere.
Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen fortæller, at partiet selv har forslag på vej, der er knap så vidtgående som det fra Venstre og Dansk Folkeparti.
– Problemet med deres forslag er, at det også blokerer for, at man kan konflikte, hvis man har medlemmer ansat på en virksomhed, der har en anden overenskomst. Det mener vi, man skal have mulighed for. Men vi er enige i, at der er behov for et forbud mod sympatikonflikterne, hvor eksempelvis 3F konflikter mod virksomheder, hvor de ikke har nogen medlemmer ansat, siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen til Altinget.dk.
Venstre og Dansk Folkepartis forslag vil ifølge flere eksperter betyde, at danske virksomheder får grønt lys til at tegne overenskomst med fagforeninger fra andre EU-lande, uden at de danske fagforeninger kan konflikte mod andres overenskomster.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu