Kong Vinter lammer cykelløb

24. februar 2013 13:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kong Vinter lammer cykelløb
Billede mangler

Kald det resultatet af global opvarmning eller bare almindelig dødssyg vinterkulde, når det er værst.Sikkert er det, at Kong Vinters lammende favntag i det nordlige Europa også har drillet arrangørerne af weekendens cykelløb.

 

Søndag skulle den belgiske semi-klassiker Kurrne-Bruxelles-Kuurne have været kørt med blandt andre Lars Bak på startlisten, men mængden af sne og de efterfølgende faremomenter tvang de belgiske arrangører til at aflyse.

– Skuffende, men jeg tror det formindsker risikoen for skader og sygdom, skrev den forsvarende vinder Mark Cavendish på siin twitter.

I Schweiz var der divergerende meldinger i timerne op til GP Lugano skulle være kørt.

– Vejret hernede er ikke så slemt, skrev Tour-udfordreren Cadel Evans på sin twitter.

Den australske veteran har nok ikke set de steder, hvor der blev rapporteret om ti centimeter sne på ruten. Det havde verdensmester Philippe Gilbert formentlig, for den belgiske big hitter havde allerede inden den officielle aflysning besluttet sig for at droppe starten. Og når en belgier gør det, er vejret meget skidt, skulle vi hilse at sige.

Det danske cykelhold Team Cult tilbagelagde 1500 km for at komme til start lørdag i det franske løb Drome Classic lørdag, men også her måtte navne som André Steensen, Patrick Clausen og Mads Würtz Schmidt i stedet snuppe en tur på hjemmetræneren på hotellet, fordi vejene ikke var farbare for tohjulede vovehalse.

– Vi er kørt så langt for at komme i gang med sæsonen og så bliver det aflyst. Jeg havde ellers håbet på noget stort, da jeg så vejret, siger sportsdirektør Michael Skelde, hvis ryttere har ry for at trives i et vejrlig, der får de fleste andre til at længes efter glohed te, pejsevarme og sutsko. Team Cult, der de seneste mange år er gået under navnet Glud & Marstrand, kan dog hente sig lidt trøst i, at søndagens Classic Sud Ardeche ser ud til at blive gennemført, så køreturen fra Århus til Frankrig ikke har været helt forgæves.   

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu