ANNONCE

Kongehus-ekspert: Så alvorligt er det med Prins Henrik

9. februar 2018 10:51 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Kongehus-ekspert Trine Larsen er ikke i tvivl.

Prins Henriks tilstand er alvorligt forværret. Det oplyser kongehuset fredag morgen i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

– Det er rigtig alvorligt. Det, at kronprinsen bliver kaldt hjem, viser, at prinsens tilstand er alvorlig, siger Trine Larsen, hofrapporter hos Billed Bladet, til Newsbreak.dk, da vi fanger hende mellem  interviews til DR og TV2 News.

I meddelelsen underskrevet kommunikationschef Lene Balleby fremgår det da også, at Kronprins Frederik er på vej til Danmark.

“Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark”, står der i pressemeddelelsen.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter en sygdom, der blev opdaget, mens prinsen befandt sig i Egypten hos hotelejeren Enan Galaly.

Godartet tumor

Senere kom det frem, at prinsen blandt andet var undersøgt for en tumor i venstre lunge. Denne var godartet.

– Det er helt tydeligt, at hans tilstand er blevet forværret de sidste dage. Man håbede jo at have fået bugt med infektionerne, siger Trine Larsen, der videre fortæller, at det var planlagt, at prinsen efter udskrivelsen skulle hjem til Fredensborg.

– Her skulle han jo nyde foråret, siger Trine Larsen.

Den 83-årige prins var også indlagt i sommer.

– Man skal jo huske på, at prins Henrik er 83 år gammel og de sidste otte måneder har kæmpet med helbreddet, siger Trine Larsen.

I efteråret meldte kongehuset nemlig ud, at prins Henrik lider af demens. Og det har indvirkninger på helbreddet.

Planlagt på forhånd

Hvorfor man fra kongehusets side har valgt at gå offentligt ud omkring den forværrede tilstand, står for nu en smule hen i det uvisse.

– Jeg kender jo ikke kongehusets bevæggrunde for det, siger Trine Larsen.

Hvad sker der, hvis prinsen ikke overlever?

– Så er der mange statsretslige ting, der går i gang med protokoller og så videre, siger Trine Larsen.

Ifølge hende er mange af de ting, hun omtaler, dog planlagt på forhånd, blandt andet, hvor prinsen skal begraves efter han meldte ud, han ikke vil begraves i Roskilde Domkirke sammen med dronningen.

– Familien skal selvfølgelig snakke sammen, men jeg ved ikke, hvordan dronningen vælger at gøre det, siger Trine Larsen, inden hun haster ind i studiet.

Kongehuset har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger, oplyses det.

Gode udsigter i sidste uge

Ved et arrangement i København i sidste uge sagde kronprins Frederik, at det gik fremad for hans far.

– Han er i de bedste hænder, og jeg har besøgt ham. Det er bare om at prøve at få ham godt på fode igen, sagde kronprinsen til Ekstra Bladet.

Fakta

Prins Henriks indlæggelse

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet, hvor hans tilstand er alvorligt forværret.

Det oplyser kongehuset fredag, som dog ikke vil uddybe. Kronprinsen rejser hjem fra Sydkorea, og familien samles om prinsen.

Læs her om prins Henriks seneste sygdomsforløb og demensdiagnose:

* Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

* August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

* September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

* Januar 2018:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

* Februar 2018:

Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset.

Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Kilder: Ritzau, kongehuset.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu