ANNONCE

Kongehus ramt af coronavirus

26. november 2020 10:16 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Den svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia er begge testet positive corona.

Kongehus ramt af coronavirus
Både Carl Philip og Sofia er testet positive. Foto: Scanpix

Det svenske prinsepar, Carl Philip og Sofia, er begge testet positive for coronavirus.

Det skriver blandt andre den svenske avis Aftonbladet.

Parret gik i karantæne onsdag, efter de begge udviste symptomer og er siden blevet testet positive.

Prinseparret har lette influenzasymptomer, men har det efter omstændighederne godt. De er gået i karantæne i hjemmet sammen med deres børn.

Der er indledt smitteopsporing under ledelse af familiens livlæge, oplyses det.

I løbet af torsdag skal både kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Viktoria og prins Daniel testes, oplyses det.

Årets corona-helt

Prinsesse Sofia vandt for nyligt prisen som ‘Årets Corona-helt’, som er en af flere titler, kommunikations-virksomheden Consid uddeler i den årligt tilbagevendende ‘Hverdagens Helte’ prisuddeling i Sverige.

Kort efter pandemien ramte Sverige gennemførte prinsessen et intensiv pleje-kursus for derefter at melde sig som frivillig hjælper på sygehuset ‘Sophiahemmet’ i Stockholm.

Det er det initiativ, der har indbragt hende den fornemme pris.

”H.K.H Prinsesse Sofia er vores kongelige ikon, der valgte at tage den hvide kittel på og arbejde midt i epicentret af Covid-19-pandemien. ‘Sofiahemmet’ blev styrket og det svenske folk blev yderligere gjort opmærksom på, hvor alvorlig pandemien er. Hun er blevet rost overalt i verden for sin corona-indsats,” står der i Consids motivation til valget af prinsessen.

Prinsesse Sofia anerkendes generelt for sin indsats, men mange giver udtryk for, at hun ikke den, som har gjort mest for corona-patienterne i Sverige.

Blandt de øvrige nominerede til prisen var blandt andre Sveriges stats-epidemiolog Anders Tengell, som under hele corona-forløbet har arbejdet med anbefalinger til, hvordan svenskerne skal agere under krisen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu