ANNONCE

Kongehus raser mod Se og Hør: “En krænkelse af privatlivets fred”

6. april 2018 21:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kronprinspar nødsaget til at tage til genmæle ad offentlig kanal.

Marius Borg Høiby er et hot emne i Norge. Ikke mindst fordi kronprinsesse Mette-Marits søn er ung og anses for flot, men også fordi han aktivt har taget afstand til moderens royale liv.

Den unge Høiby er ikke selv decideret royal, da kronprinsen ikke er hans far. Flere gange har Borg Høiby frabedt sig, at pressen interesserer sig for og rapporterer fra hans privatliv.

Han anser ikke dette for et offentligt anliggende. Alligevel har det norske Se og Hør, der stort set er en direkte pendant til det danske, haft svært ved at efterleve det ønske. Så svært, at Kongehuset nu raser mod ugebladet fra offentlig kant.

Ifølge norske VG overvejer kongehuset rent faktisk at gøre en formel sag ud af det.

Travlt med kæresten

Mangt en 19-årig har travlt med kærester og byliv generelt. Således også Marius Borg Høiby. Den slags interesserer pressen sig for, åbenbart. Nu har Kongehuset fået nok.

I en pressemeddelelse fra det norske kongehus fremgår det, at kronprinsparret ønsker at henlede opmærksomheden på nok en opslag i norsk Se og Hør:

“Se og Hør bragte i sidste uge et stort opslag med fokus på Marius Borg Højbys private liv. Marius Borg Høiby har ved flere lejligheder udtalt, at han ikke ønsker mediernes opmærksomhed angående sit privatliv – noget han er taknemmelig for, at den norske presse stort set respekterer”, står det.

Fortsættelsen lyder – og her fremgår det også, at opslaget handler om en kvinde, som Marius skal være kæreste med: “Kronprinsparret synes, at fremstillingen af Juliane Snekkestad i sidste uges Se og Hør er beklagelig. Vi anser det for at være en krænkelse af privatlivets fred og meget uheldig sammensætning af overskrift og layout på forsiden. Vi kender Juliane som både hårdtarbejdende og dygtig. Hun burde ikke være fremstillet på forsiden således.”

“Derfor gjorde vi det”

På forsiden af omtalte Se og Hør-blad ses et billede af hver af de to unge mennesker. Juliane og Marius. Plastret oven for er teksterne “Matte-Marits søn forelsket igen”, “Se og Hør afslører: Kæreste med Playboy-model” og “Fejrede jul med kronprinsparret”.

Hos Se og Hør giver man ikke meget for Kongehusets raseri, for her mener man nemlig, at sagen helt klart har offentlig interesse. Det fremgår af en forklaringsartikel på bladets egen hjemmeside, hvor i chefredaktør Ulf André Andersen forklarer sig.

“Se og Hør har forståelse for, at kronprinsesse Mette-Marit ønsker at beskytte sin søn og hans kæreste, og vi ønsker en god og saglig debat velkommen – og setter pris på den – angående vor dækning af kongefamilien. Alligevel mener vi, at sagen her har offentlig interesse. Marius Borg Høiby er en del af Norges mest offentlige familie, og der er lang tradition for, at relationer og netærk i kongefamilien omtales offentligt”, skriver han blandt andet.

Redaktøren skriver desuden, at bladet rent faktisk omtaler modellen – der også er norsk – med positive vendinger – og på intet tidspunkt antyder, at hun ikke er hårdtarbejdende.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu