ANNONCE

Kongehuset advarer: Dette er ulovligt

24. januar 2020 16:50 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Royale ordener er nu at finde på online-websteder - og du kan købe dem.

Kongehuset advarer: Dette er ulovligt
På Amalienborg er der gennem tiden blevet givet mange ordener ud, men enkelte ordener forsøger folk nu at sælge. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Det at modtage en orden fra det danske kongehus er for mange noget af det ypperste at opnå i livet. Mange drømmer nok om at modtage et Dannebrogskors eller blive ridder af Elefantordenen, men det er desværre reserveret for kun et fåtal.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men når man modtager en orden, så sker det oftest med en vis stolthed, der følger en resten af livet. Men ikke desto mindre er der dukket en række mærkværdige salgsannoncer op på den internationale handelsplatform ebay.

I skrivende stund kan man købe en medalje, der ellers tilhører Dannebrogsordenen for 4.600 kroner i guld. Men der er også en i sølv for knap og nap 1200 kroner.

A4 Nu har taget kontakt til det danske kongehus for at høre, hvordan kongehuset forholder sig til salget af medaljer.

– Danske ordeners insignier – dvs. de synlige beviser på Dannebrogordenen og Elefantordenen som for eksempel ridderkors – er alene tildelt ordensmodtageren med tilbageleveringspligt, hvilket reelt vil sige til låns. Det betyder, at insignier skal returneres til Kongehuset (Ordenskapitlet) ved ordensmodtagerens død. Det er af samme grund ikke tilladt for hverken ordensmodtageren eller eksempelvis dennes arvinger at sælge insignier, skriver Kongehusets kommunikationsafdeling i en mail til A4 Nu.

Endvidere oplyses det til A4, at kongehuset gør indsigelser mod salg, hvis der er kendskab til dette.

Man må gerne sælge miniaturedekorationer, som man selv får skabt eller sine fortjenst- og belønningsmedajler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu