ANNONCE

Kongehuset deler vild naturoplevelse

27. januar 2020 16:26 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Ønsker man en god grund til at gå en lang tur, så er det vilde liv på Fredensborg Slot måske det, der kan overbevise dig.

Der er en lang række slotte rundt omkring i Danmark, men af og til sker det, at det danske kongehus deler billeder, som viser slottene og naturen omkring dem på en måde, som de færreste får lov til at se.

Artiklen fortsætter under videoen.

Et af de slotte, der er kommet under særlig lup denne gang, er det flotte Fredensborg Slot, men modsat at se slottet indefra, så har kongehuset delt billeder af den natur, der gør, at slottet er blandt dronning Margrethes foretrukne opholdssteder. Fredensborg Slot ligger på Nordsjælland og er det slot kongefamilien bruger mest – næst efter Amalienborg.

Billederne er delt i et opslag på Instagram, som du kan se længere nede i artiklen.

Slottet bliver brugt tre måneder i foråret og tre måneder i efteråret. Derudover bliver det også brugt til særlige begivenheder.

Og på netop Fredensborg Slot er det muligt at gå lange ture og se alt fra vilde dyr til blot at placere sig på en bænk for at nyde de åbne landskaber.

Stolt royal historie

Fredensborg Slot blev bygget som et jagtslot for Frederik 4., der ønskede et fristed for familielivet. Byggeriet gik i gang 1719, slottet blev indviet i 1722 og kirken i 1726.

Frederik 4. og dronning Anna Sophie flyttede ind, men desværre kom familieidyllen bare aldrig. Parret måtte nemlig sige farvel til deres fem børn, der alle døde, mens de var små.

Da Frederik 4. dør i 1730 jager sønnen Christian 6. straks sin forhadte stedmor ud, river fløje ned og opfører nye, som han stort set aldrig bruger. Men han er ikke den eneste der ombygger og udvider, det samme gør Frederik 5.

Efter Frederik 5.’s dronning Juliane Marie dør i 1796 bliver slottet sjældent brugt.

Indtil Christian 9. og Dronning Louise. Her bliver slottet igen rammen om den kongelige families liv. “Europas svigerforældre” samlede nemlig deres 6 børn, ægtefæller og 36 børnebørn på slottet. Regentparrets familie repræsenterede mange af Europas konge- og fyrstehuse.

Margrethe bruger Fredensborg meget

Lige siden har kongefamilien brugt slottet flittigt, og i dag benytter Dronningen slottet tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret.

Artiklen fortsætter under kongehusets Instagram-opslag

Slottet bruges også ofte ved store begivenheder i den kongelige familie. Det er blandt andet  bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester.

Det er også på Fredensborg, at statsoverhoveder fra alverdens landes kommer på officielt besøg. Ved statsbesøg er der tradition for, at det besøgende statsoverhoved skriver sit navn på en af slottets glasruder med en diamant.

Slotskirken bliver også flittigt brugt, da dronningen har beholdt traditionen med at menighederne i Asminderød-Grønholt sogne, benytter kirken. Derfor holdes der åbne gudstjenester i kirken næsten hver søndag.

Journalisten anbefaler

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu