ANNONCE

Kongehuset donerer penge til coronakamp

21. marts 2020 09:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Pengene kommer fra to fonde.

Kongehuset donerer penge til coronakamp
Kongehuset giver 750.000 kroner til kampen mod covid-19. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kongehuset donerer 750.000 kroner til Røde Kors’ beredskab og kamp mod coronavirus covid-19. Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond kommer der 500.000 kroner, fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond kommer der 250.000 kroner.

Kongehuset skriver i pressemeddelelsen, at håbet med donationen er, at man kan understøtte det beredskab, der lige nu arbejder på højtryk i Danmark.

“Røde Kors’ indsats har særligt fokus på at støtte Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige beredskab med blandt andet et akut oprettet Hjælpenetværk og et ekstra callcenter for Rigspolitiets coronalinje, hvor Røde Kors’ frivillige i døgndrift tager imod henvendelser fra borgere og hjælper dem videre,” skriver Kongehuset i pressemeddelelsen.

Det er ikke første gang, Dronning Margrethe engagerer sig offentligt i kampen mod covid-19. Tidligere på ugen talte hun til hele befolkningen, hvor hun opfordrede alle, unge som gamle, til at tage sygdommen alvorligt og følge myndighedernes anvisninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu