ANNONCE

Kongehuset giver nye oplysninger om markeringen af Prins Henriks død

15. februar 2018 15:14 | Af: Matias Mortensen og Ritzau Fokus

Det er almindelige værnepligtige, der i døgndrift vogter prins Henriks båre, til han flyttes til slotskirken. Det oplyser Kongehuset på en pressebriefing.

Klokken 13 torsdag holdt Kongehuset kommunikationsafdeling en kort pressebriefing, hvor der blev givet yderligere informationer om de kommende dages markeringer i anledning af prins Henriks død.

Prins Henriks båre blev torsdag kørt fra Fredensborg Slot, og den bliver nu vogtet i Christian IX’s palæ på Amalienborg det næste døgn.

Den bliver vogtet af to militære enheder, der har betydet meget for prinsen – Dannebrog og Livgarden.

Der er helt almindelige værnepligtige, der står døgnvagt ved båren, indtil båren overføres til Christiansborgs Slotskirke. Det er to gardere, to gaster og en sergent.

Fredag flyttes prins Henriks båre så fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Det foregår klokken 18 for at undgå myldretiden, da trafikken til dels vil blive afspærret.

Om aftenen vil der være en privat ceremoni i kirken, hvor den kongelige familie vil deltage, og der vil være inviterede gæster fra Henriks nære franske familie.

Privat arrangement

Kongehuset kan ikke oplyse den præcise gæsteliste, da der er tale om et privat arrangement.

Det vil være en kort religiøs ceremoni på omkring et kvarter.

Ifølge BT takkede Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby pressen for “en utrolig flot dækning” af prins Henriks død.

Lene Balleby understregede også, at kongefamilien “naturligvis har bemærket den varme, der har været fra folket”.

Fakta

Sådan bliver dagene før prins Henriks bisættelse

Frem mod bisættelsen vil der være en række arrangementer for at mindes prins Henrik. Her er en oversigt.

Prins Henrik sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot.

Han blev 83 år.

Torsdag formiddag blev hans båre overført til Amalienborg fra Fredensborg Slot, hvor den vogtes af værnepligtige fra de militære enheder Dannebrog og Den Kongelige Livgarde.

Her er en foreløbig oversigt over officielle arrangementer i forbindelse med prins Henriks død. Der kan forekomme ændringer i programmet.

  • Fredag 16. februar: Klokken 18 overføres båren til Christiansborg Slotskirke i en rustvogn efterfulgt af den kongelige familie. Cirka et kvarter senere bæres den fra rustvognen ind i slotskirken af ti officerer fra Den Kongelige Livgarde. Om aftenen vil der være en kort religiøs ceremoni for prins Henriks nærmeste. Det er kongefamilien, prinsens franske familie og få andre.
  • Lørdag 17. februar: Prins Henrik ligger på castrum doloris i Christiansborg Slotskirke. Den lukkede kiste vil først blive besøgt af kongefamilien cirka klokken 10.15. De vil være der cirka en halv time. Klokken 15 til 19 er der offentlig adgang. Fotografering vil ikke være tilladt.
  • Søndag 18. februar: Offentlig adgang til Christiansborg Slotskirke fra klokken 12 til 19.
  • Mandag 19. februar: Castrum doloris for særligt indbudte gæster klokken 13. Offentlig adgang til Christiansborg Slotskirke fra klokken 15 til 19.
  • Tirsdag 20. februar: Bisættelse klokken 11 i Christiansborg Slotskirke.

Kilde: Kongehuset

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu