ANNONCE

Kongelige storfilm: Hun skal spille Margrethe

14. februar 2020 12:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I en ny dansk film om Margrethe den første er hovedrolleindehaveren blevet afsløret.

I spillefilmen Margrethe den Første tager instruktør Charlotte Sieling fat i historien om kvinden, der samlede Danmark, Norge og Sverige i en union.

Det er et dansk ikon indenfor skuespil, der påtager sig rollen som Margrethe den Første, fremgår det af en pressemeddelelse fra SF Studios.

Artiklen fortsætter efter videoen

Dronningen af film

Senest har skuespillerinden, der snarest skal prøve kræfter med at spille Margrethe den Første, spillet med i den anerkendte spillefilm Dronningen, der på det seneste er blevet hædret med masser af priser.

Det er nemlig Trine Dyrholm, der skal spille Margrethe den Første i den nye film, der er opkaldt efter kvinden selv.

For Dronningen blev Trine Dyrholm hædret med sin 10. Robert.

Imponerende kvinde

Margrethe den Første foregår i 1402, hvor hun står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrethe den Første styrer unionen mellem Danmark, Norge og Sverige gennem sin adoptivsøn Kong Erik.

For instruktøren bag filmen er Margrethe den Første en spændende kvinde at skildre.

– Margrete I var en imponerende kvinde, og jeg vil fortælle historien om hende, da den overraskende nok er ufortalt på film. Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af Europas stærkeste regenter. Kvinden, der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden, der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn, lyder det fra Charlotte Sieling og fortsætter:

– Margrete den Første er et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde.

Et vildt skuespillerhold

Charlotte Sieling er en anerkendt instruktør, der er vendt hjem til Danmark efter en tur til USA, hvor hun har arbejdet på blandt andet White Collar, Homeland og The Americans. Hun er også instruktøren bag den danske spillefilm Mesteren med Søren Malling i hovedrollen.

Foruden at få Trine Dyrholm med på holdet, er rollerne i Margrethe den Første besat af dygtige nordiske skuespiller.

Søren Malling, Herrens Veje-stjernen Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro og Thomas W. Gabrielsen, der er kendt fra En kongelig affære, er nogle af de navne, der skal spille med i den royale film.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu