ANNONCE

Kongen ledsages af sin kræftsyge søster

11. marts 2021 16:17 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kong Carl Gustaf står bag stor mindehøjtidelighed for Sveriges corona-ofre, der torsdag afholdes i Drottningholm slotskirke

Se flere billeder af de kongelige i galleriet ovenfor

På foranledning af kong Carl Gustaf afholdes der torsdag aften den 11. marts en mindehøjtidelighed for Sveriges ofre for covid-19 pandemien  i slotskirken på Drottningholm Slot i Stockholm. En højtidelighed, som bliver transmitteret på SVT1 fra klokken 18.45.

Her kan seerne, ud over på afstand at bidrage ved højtideligheden, glæde sig til en stor overraskelse. Det skriver Svensk Damtidning.

Første gang i lang tid

Kongeparret bliver ledsaget af flere familiemedlemmer, blandt andet kronprinsesseparret og nok så interessant også af kongens yngre søster, prinsesse Christina og hendes mand Tord Magnuson. Til gengæld har højgravide prinsesse Sofia og Carl Philip valgt at melde fra.

Det er første gang i meget lang tid, prinsesse Christina vil vise sig offentligt i kongeligt regi

Hun blev tilbage i 2016 diagnosticeret med kronisk leukæmi og var i første omgang igennem kemo-terapi, som viste sig ikke at have nogen effekt. Siden har hun så fået en stamcelle transplantation.

Ét-årsdagen for første dødsfald

At højtideligheden afholdes netop den 11. marts skal ses i lyset af, at det netop her er ét år siden, Sverige registrerede det første corona-relaterede dødsfald.

Arrangementet ledes af over-hofpastor Johan Dalman og hofpastor Michael Bjerkhagen. Ved orgelet sidder hoforganist Mary Ljungquist Hén.

Se flere billeder af de kongelige i galleriet ovenfor

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu