ANNONCE

Kongens søster tiltalt i stor svindelsag

14. januar 2020 14:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den spanske konges søster er tiltalt i en stor sag om svindel, der begyndte mandag.

Prinsesse Cristina, bedst kendt som søsteren til den spanske kong Felipe, er tiltalt i en storsag om svindel, der tog sin begyndelse mandag. Ifølge internationale nyhedsbureauer var hendes formodede medvirken i en stor korruptionsskandale blandt andet medvirkende til hendes fars abdicering i 2014.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det hele tog sin begyndelse i 2011, da hendes mand Inaki Urdangarin, håndboldspiller, blev efterforsket for hvidvask og andre økonomiske svindlerier gennem sin velgørendhedsfond. Cristina er i forbindelse hermed mistænkt for skattesvindel, skriver AFP ifølge The Local.

Skandalen fik støtten til de spanske royale til at styrtdykke, og eksperter spår, at det har været særdeles medvirkende til Cristina og Felipes fars Juan Carlos’ beslutning om at abdicere i 2014 – til fordel for Felipe.

Historien fik direkte konsekvenser også for søskendeskabet. For Felipe reagerede prompte ved at fratage sin søster og hendes mand deres royale titler. Hun blev heller ikke inviteret til selve kroningen i 2014.

Cristina bor i dag i Schweiz og arbejder for en velgørenhedsorganisation. Ifølge hendes advokat er prinsessen fuldkommen uskyldig i at have medvirket til ulovlighederne, som hendes mand er tiltalt for.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu