Konkursramte går i måneder uden løn

11. februar 2013 03:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konkursramte går i måneder uden løn
Billede mangler

Flere fagforeninger mener, at Lønmodtagernes Garantifond (LG) er alt for langsom til at udbetale løn efter konkurser, skriver Jyllands-Posten.

 

Ni uger måtte knap 21.000 danske lønmodtagere i gennemsnit vente sidste år på at få udbetalt løn fra fonden, efter deres arbejdsgiver var gået konkurs.

Ventetiden var længere i flere tilfælde, og i efteråret 2012, da det stod værst til, måtte de konkursramte vente i 17 uger.

Flere måneder uden løn eller adgang til dagpenge tvinger de konkursramte til at låne penge, opgive at betale nogle af deres regninger eller sælge ud af deres møbler for at klare deres udgifter.

Det bliver kritiseres af flere fagforeninger.

»Vores oplevelse er, at det kører utrolig skidt i LG. Vi måtte hjælpe mellem 1.000 og 1.100 medlemmer økonomisk, så det er et kæmpe problem, at sagsbehandlingen ofte tager 10-12 uger alene i LG,« forklarer a-kassechef i Dansk Metal Torben Poulsen til avisen.

Han efterlyser flere sagsbehandlere til at afkorte ventetiden.

Folk har ofte allerede gået en måned eller to uden løn, før virksomheden får konkurs og derefter går der typisk et par måneder eller mere med sagsbehandling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu