Konservativ ordfører stopper efter valget

20. oktober 2014 15:30 | Af: Ritzau Fokus
 
Konservativ ordfører stopper efter valget

Tom Behnke stiller ikke op efter valget.

Det er tid til at give stafetten videre til nye kræfter, siger Tom Behnke, der ikke stiller op ved næste valg

Tom Behnke, De Konservatives rets- og forsvarsordfører, genopstiller ikke ved det kommende folketingsvalg.

Det meddeler 48-årige Tom Behnke i en skriftlig kommentar til TV2.

– Jeg har været medlem af Folketinget i mere end 20 år, og jeg kan mærke, at det nu er tid til at give stafetten videre til nye friske kræfter, skriver han til tv-stationen.

Behnke blev valgt til Folketinget første gang i 1990 – dengang som medlem af Fremskridtspartiet. I 2001 skiftede han parti til De Konservative.

– Det har været 20 spændende og begivenhedsrige år med gode kolleger og masser af spændende oplevelser, men nu er tiden kommet til, at jeg skal ud og have frisk luft og ny inspiration.

– Og ikke mindst tid til, at jeg skal være mere sammen med mine børn, som jeg længe har ønsket at prioritere højere, lyder begrundelsen fra Tom Behnke, oplyser TV2

Den Konservative profil meddeler, at han forsætter i Folketinget i valgperioden ud.

– Jeg bliver i Folketinget frem til valget og vil sammen med folketingsgruppen kæmpe for de konservative mærkesager, så partiet står bedst muligt rustet i næste valgkamp.

-Jeg havde set frem til at kæmpe i næste valgkamp med Søren Pape i spidsen for partiet, men jeg kan mærke på mig selv, at det er tid til, at jeg tager en pause fra Christiansborg.

Der skal være valg til Folketinget senest i september 2015. De Konservative står ifølge den seneste Megafon-måling til 5,3 procent af stemmerne.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu