Konservativ tænketank mangler penge

5. januar 2013 08:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Konservativ tænketank mangler penge
Billede mangler

Planer om ny konservativ tænketank strander på grund af pengemangel.
 BNB
 
En planlagt konservativ tænktetank må efter al sandsynlighed nøjes med at blive en hjemmeside på nettet. Initiativtagerne har ikke formået at skaffe sponsorer nok til projektet. Det skriver Information.
 
To år efter en række konservative politikere, forfattere og debattører gik i gang med at samle penge ind til oprettelse af Center for Samfundsanalyse (CESAM) må initiativtagerne sande, at virkeligheden ikke står mål med ambitionerne.
 
– Modellen med en tænketank er endnu ikke blevet rejst, da pengene ikke har været til det, siger initiativtager og forfatter Kasper Støvring til avisen.
 
– Men det har altså heller ikke været det eneste succeskriterium, så nu arbejder vi også med andre ideer, blandt andet en webportal – og så kan den jo eventuelt senere udvile sig til noget mere, hvis der kommer sponsorer til. Jeg vil stadig mene, at der er brug for den her type tænkning, fortsætter han.
 
Det var meningen, at tænketanken skulle producere kronikker og kommentarer, børger og artikler om konservatisme, udarbejde forslag til konservativ politi og tilbyde uddannelse til studerende.
 
Det var tidligere konservative folketingsmedlem Naser Khader, der i 2010 kom med ideen om en »nationalkonservativ tænketank«.
 
Forfatter og redaktør af internettidsskriftet Sappho Katrine Winkel Holm beklager, at den konservative tænketank ikke bliver til noget.
 
– Når vi kun har Cepos, så bliver uenigheden mellem liberalimen og konservatismen underspillet. Der er hvide pletter på landkortet, som Cepos ikke beskræftiger sig med – som for eksempel opgøret med reformpædagogikken i skolepolitikken, forsvaret af nationalstyaten og mulitkulturalismen, siger hun til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu