Konservative fører svagt i Grækenland

26. maj 2012 16:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Konservative fører svagt i Grækenland
Billede mangler

Forud for parlamentsvalget i Grækenland den 17. juni. Det konservative parti Ny Demokrati står til at få en anelse flere stemmer end det venstreorienterede parti Syriza i en ny meningsmåling

 
Ny Demokrati har været med til at udarbejde og går ind for den økonomiske redningsaktion, som Grækenland har aftalt med andre eurolande for at få store lån til at komme gennem krisen.
Syriza er imod aftalerne med eurolandene og siger, at den vil kræve aftalerne genforhandlet, hvis partiet vinder valget og skal danne regering.
Redningsaktionen har medført store offentlige nedskæringer i Grækenland.
Ny Demokrati står til at få 23,3 procent af stemmerne, mens Syriza står til 22 procent. Tredje største parti er det tidligere regeringsparti, det socialdemokratiske Pasok, der står til 12,6 procent.
Eurolandene har sagt, at redningsaktionen ikke er til forhandling, og at Grækenland ikke vil modtage en euro mere i lån, hvis en kommende regering i Athen ikke overholder aftalerne.
Formanden for Ny Demokrati, Antonis Samaras, advarer om, at det vil være en katastrofe, hvis Syriza bliver størst og danner regering.
– Alle, fra højre over centrum til venstre, advarer om, at en afvisning af låneaftalen indebærer, at Grækenland må træde ud af eurosamarbejdet, siger Samaras i en tale til sine tilhængere forud for valget.
– Vor økonomi vil kollapse, konstaterer han.
Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu