Konservative frygter højere priser på strøm

1. marts 2013 14:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konservative frygter højere priser på strøm
Billede mangler

Regeringen vil hente 27,5 milliarder kroner fra beskatningen på Nordsøolien og bruge dem på at på elektrificere de danske togstrækninger og blandt andet reducere rejsetiden mellem Aalborg og København til tre timer.

 

Men de Konservative er bange for, at beskatningen af Nordsøolien, som blandt andet vil gå ud over Dong, kan føre til højere energipriser.

»Det er vigtigt at få klarlagt, hvor præcist skatteindtægterne fra Nordsøen skal komme fra. Det må ikke ende med, at regningen sendes videre til danskerne i egenskab af højere energiafgifter,« siger transport- og finansordfører Mike Legarth (K).

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) afviser, at man kan trække en lige linje mellem regeringens nye togfond og højere priser på strøm.

»Så enkel er verden absolut ikke. Der er rimelig tætte skodder mellem de forskellige områder, som en virksomhed som Dong arbejder med,« sagde Martin Lidegaard på fredagens pressemøde, hvor Togfonden DK blev præsenteret.

Konservative kalder overordnet regeringens udspil for »positivt«.

»Det er positivt, at regeringen investerer i infrastruktur – og at Danmark i højere grad og langt mere effektivt bindes sammen. Konservative har selv stået bag en bred aftale, der understøtter højere effektivitet, timeplan, bæredygtighed og investeringer i den kollektive trafik. Men vi mangler at få belyst, hvilke projekter der er fravalgt – og hvorfor,« siger Mike Legarth.

Regeringen vil hente pengene ved at beskatte selskaberne uden for Dansk Undergrunds Consortium (DUC) hårdere. Det vil blandt andet gå ud over Dong og andre olieselskaber, der opererer i Nordsøen.

I tirsdags kom det frem, at regeringen har opgivet at genforhandle Nordsøaftalen, der løber frem til 2042. Dermed er beskatningen af selskaberne i Dansk Undergrunds Consortium DUC – Shell, Chevron og A.P. Møller-Mærsk – altså uændret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu