Konservative om tortursag: Undskyld, undskyld

14. marts 2012 20:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Konservative om tortursag: Undskyld, undskyld
Billede mangler

Det Konservative Folkeparti mener nu ikke længere, at den danske ordensmagt med udøve totur.
Sådan lød det ellers tidligere i dag fra partiets retspolitiske ordfører Tom Behnke, som på det tidspunkt mente, at dansk politi ikke skal vige tilbage fra tortur, hvis de har fat i en terrorist. Et udsagn han nu trækker tilbage.
“Det Konservative Folkeparti tager afstand fra tortur i alle afskygninger, og tortur skal bekæmpes alle steder. Vi står fuldstændigt ved den nuværende danske lovgivning, der allerede i dag findes til at forhindre forbrydelser, herunder at anvende den fornødne magt også i ekstreme situationer,” siger Tom Behnke i en pressemeddelelse.
Debatten går på den danske lovgivnings muligheder for at anvende den fornødne magtanvendelse til at forhindre afskyelige forbrydelser og terrorhandlinger.
Tidligere var meldingen ellers noget anderledes.
“Efter straffelovens paragraf 14, så kan tortur godt være straffrit. Uden at sætte eksempel på, hvad man skulle gøre, så skal man gøre, hvad der er nødvendigt, hvis man sidder med en terrorist, der leger kispus med os,” sagde Tom Behnke således i onsdags udgave af Nordjyske.
Han understregede, at han som alle andre er imod tortur, men meldingen var alligevel et skridt videre end regeringen, der vil bruge oplysninger om terror fra andre lande, også selvom oplysningerne er fremkommet ved tortur. En holdning, som partiet altså nu trækker tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu