Konservative undrer sig over mærkværdig »Aarhus-historie«

13. marts 2013 08:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Konservative undrer sig over mærkværdig »Aarhus-historie«

Hvis det står til de Konservative, så bør det være andre parametre end sygefravær, der spiller ind, når en medarbejder skal belønnes.

 

Derfor er partiets arbejdsmarkedsordfører ikke meget for, at man i dele af Aarhus Kommune belønner de medarbejdere, der har færrest sygefraværsdage, med blandt andet Skagen-ure og designerskåle.

»Jeg ved ikke præcist, hvordan de har indrettet deres ordning i Aarhus, men det lyder lidt som en Aarhus-historie,« siger Benedikte Kiær (K) og fortsætter:

»Jeg synes måske, at det er en lidt mærkværdig ordning, at en belønning udelukkende sker ud fra, om man dukker op på arbejde i et længere tidsrum eller ej.«

Benedikte Kiær kalder ordningen for »mærkværdig« og understreger, at man ikke bør møde på arbejde, når man er syg, heller ikke selv om det betyder, at man ikke får et Skagen-ur.

Derudover så er ordningen ikke særlig motiverende for de medarbejdere, der bliver syge og bliver nødt til at tage et par dage eller fem hjemme under dynen.

»Det er klart, at når nogen bliver syge og misser chancen for at få det Skagen-ur, så tænker de måske, at de bare kan give los og være rigtig meget syg,« siger Benedikte Kiær.

Den Konservative arbejdsmarkedsordfører erkender dog, at der er brug for en indsats for at komme sygefraværet til livs, men mest af alt for at hjælpe de medarbejdere, der har meget sygefravær, da de kommer længere og længere væk fra arbejdsmarkedet.

»Det her må på ingen måde erstatte den indsats over for dem, der er syge,« understreger Benedikte Kiær.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu