Kontrasternes kamp

25. februar 2013 20:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kontrasternes kamp
Billede mangler

Halvdelen af Real Madrids sæson er på spil i aften. Og kongeklubben kunne næppe forestille sig et bedre tidspunkt at møde Barcelona på.

 

Det kan virke åndsfraværende at tale om krise hos Blaugrana. Klubben cruiser trods alt mod mesterskabet hjemme i Primera División med et forspring på 12 point ned til nærmeste forfølger, Atlético Madrid, og har et fornuftigt udgangspunkt efter 1-1 i Madrid i den første Copa Del Rey-semifinale.

Men det catalanske fundament er begyndt at vise sprækker. Barcelona havde 67 procent af boldbesiddelsen mod AC Milan i det første af to opgør i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Men hvad de gjorde med bolden, fortæller straks en anden historie.

Ét skud på mål – fra godt 23 meter – over 90 minutter. Lionel Messi rørte blot bolden én gang i Milans straffesparksfelt. Og italienerne vandt fortjent 2-0 hjemme på San Siro.

I weekenden måtte Barcelona grave dybt for at besejre Sevilla 2-1 hjemme på Camp Nou efter to mål i anden halvleg. Det samme tilfældet i Granada for to uger siden, da Lionel Messis to mål efter pausen reddede Barcelona fra et truende nederlag.

»Vi har fejlet«

Nu venter kynikeren José Mourinho, der med garanti har nærstuderet Barcelonas svagheder – særligt mod AC Milan. Selv den normalt glatte målmager Lionel Messi erkender, at det ikke kører i olie for catalanerne.

– Vi har haft bolden meget i de sidste par kampe, men vi har fejlet, når det kommer til at skabe målchancer, afslutte dem og at finde den dybde, vi plejede at have, siger Messi ifølge AP.

Barcelona dirigeres af assistenttræner Jordi Roura, mens Tito Vilanova behandles for kræft i New York. Roura kan se frem til et hyper-hektisk prorgam i den kommende tid med to Clásicos på mindre end en uge (Real Madrid tager hjemme imod Barcelona i Primera División på lørdag) samt returopgør mod AC Milan den 12. marts.

Sarkastisk Mourinho tilbage

José Mourinho lader derimod til at have genfundet sin berygtede charme, efter at han virkede underligt mod- og kønsløs op til det første Champions League-opgør mod Manchester United i sidste uge.

Portugiseren svarede på et pressemøde op til Barcelona-kampen igen på Jordi Rouras bekymring om, at dommeren Alberto Mallecano skal dømme tirsdagens opgør.

– Jeg foretrækker at følge de lektioner, vi har fået af Barcelona tidligere. Lektioner om sportsmanship, om ikke at presse dommere, ikke omringe dem, ikke prøve at få dommeren til at give modstandere gule kort, og selvfølgelig hvordan man skal spille fodbold, sagde en nærmest historisk sarkastisk Mourinho.

Det tolkes i Madrid-pressen som et godt tegn, at Mourinho overhovedet gider udtale sig inden en kamp. Det har nemlig ikke været kutyme i en humørsvingende sæson.

– Atmosfæren hos os er normal. Det er en kamp, vi glæder os til. Alle ønsker at spille. Jeg foretrækker svære kampe af denne størrelse i forhold til kampe, hvor der ikke er nogen spænding. Derfor er vi klar til at spille. Vi vil have kampene mod Barcelona og Manchester United til at komme hurtigt, siger Mourinho.

Mesterstrategen forventes at forlade Real Madrid efter denne sæson, hvorfor tirsdag aftens kamp kan være hans sidste på Camp Nou som Real Madrid-træner.

Stadion i Barcelona er totalt udsolgt. 98,000 mennesker. Det kan da også være en udmærket scene at sige farvel på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu