ANNONCE

Kontroversiel: Dronningen stod bag afsløringen

10. maj 2019 18:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fredag afslørede hendes majestæt en statue, der har været nok en polemik omkring.

Pæn eller ej, så skulle sløret altså fredag løftes for den omdiskuterede statue af Kong Christian IV, der er blevet stillet op foran Børsen i København.

Den officielle afsløring stod hendes majestæt Dronning Margrethe som planlagt for, og bag klædet kunne det så lade sig gøre at få syn for sagen.

Normalt er statuer måske ikke det mest ophidsende emne, men lige denne har været genstand for en del debat. Blandt andet på grund af udseendet, der må siges at være specielt.

Foruden Kong Christian rummer skulpturen også hans tre bygningsværker Rundetårn, Børsen og tårnet ved Rosenborg Slot. De vender dog omvendt. Altså på hovedet. Men det er ikke en fejl, har kunstneren Hans Pauli Olsen tidligere sagt til TV2 Lorry. 

– Jeg ser det nærmere som, at det er byen, som spejler sig i vandet. Han står der og viser byen frem, sagde Hans Pauli Olsen til TV2 Lorry allerede i januar 2018.

Passer ikke ind

Den megen debat om statuen har flere år på bagen. Siden 2010 har en arbejds- og betalingsgruppe arbejdet på at få projektet gennemført og statuen rejst, men i 2014 kom dødsstødet.

I 2014 sagde kommunens billedkunstudvalg ifølge TV2 Lorry nej tak, fordi man fandt, at “skulpturen ikke afspejler et samtidigt kunstudtryk, og derfor mangler tilstrækkelig begrundelse og relevans i nutiden.”

Men op er den kommet, og Dronning Margrethe kunne fredag bogstavelig talt løfte sløret. Du kan se billeder af seancen i galleriet her over.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu