ANNONCE

Kontroversielt teater får millioner i støtte

19. januar 2012 12:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kontroversielt teater får millioner i støtte
Billede mangler

Det kontroversielle CaféTeatret kan se frem til millioner af skattekroner i årene frem.
Selvom Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V) er både stødt og forarget over teaterets planer om at opføre Breiviks manifest i en monolog, så fortsætter hun støtten til teateret.
“Jeg kan sagtens forstå, hvorfor folk undrer sig over, at der går skattekroner til sådan noget her, men hvis vi skal bestemme, hvad der er rigtigt og forkert som politikere, så kommer vi ud på et skråplan,” siger Pia Allerslev til Newspaq.
I alt modtager CaféTeatret 5,9 millioner kroner om året i støtte. To tredjedele kommer fra kommunen, mens staten betaler resten. Men selvom kommunen ikke vil straffe teateret økonomisk, så kan danskerne jo gøre det, forklarer borgmesteren.
“Så må folk stemme med fødderne, og sende signalet til CaféTeatret om, at ‘det her synes vi ikke er i orden’,” siger kulturborgmesteren.
På Christiansborg fordømmer flere partier også forestillingen, men ingen vil røre ved teaterets kulturstøtte.
“Det får naturligvis støtte, og sådan må det være. Det er op til teaterets bestyrelse og kunstneriske ledelse ud fra en etisk overvejelse at beslutte, hvad man sætter på repertoiret,” siger Flemming Møller Mortensen (S), formand for Kulturudvalget, til Newspaq.
Faren til danske Hanne Anette Balch Fjalestad, som sidste år mistede livet på øen Utøya i juli måned, er oprørt og vil have stykket stoppet.
“Det berører stadig os, at det var det uhyggelige menneske deroppe, der tog vores datter fra os,” siger Per Balch Sørensen til Newspaq.
Argumentet hos teateret er, at man kun ved at forstå Breiviks tanker kan forhindre lignende sager.
“Det var en forfærdelig tragedie, og Anders Behring Breiviks måde at henrette folk på var grusom. Men det tankesæt, der ligger bag handlingerne, er ikke enestående. Det er udtryk for et politisk ideologisk ståsted. Det kan ske igen,” mener den kunstneriske leder Christian Lollike på teateret ifølge Politiken.
Christian Lollike oplyser til Newspaq, at han kun vil udtale sig til DR2 Deadline og Politiken. Andre medier får ikke udtalelser.
Anders Breivik, iført en politiuniform, gik den 22. juli i land på øen Utøya til det Norske Arbeiterpartiets Ungdomsforbunds sommerlejr og dræbte 69 .
I alt 77 personer døde den dag, heraf otte i Oslo centrum efter en bilbombe eksploderede i et centralt beliggende kvarter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu