Kostskoleelev bortvist efter sex på musiklærers bord

16. maj 2016 19:50 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Prins Charles tidligere kostskole trukket i retten efter bortvisning af 16-årig pige for at have åbenlys sex.

Kostskoleelev bortvist efter sex på musiklærers bord
En ung Prins Charles og han far, Hertugen af Edinburgh, på Gordonstoun kostskole. Samme kostskole skulle årtier senere danne rammen om bortvisning efter en seksuel eskapade. Foto: Scanpix.

Prins Charles’ tidligere kostskole, Gordonstoun, måtte en tur i retten efter at have bortvist en 16-årig pige for at have sex på et skrivebord – moren anklagede skolen for diskrimination på grund af pigens ADHD. Det skriver Daily Mail.

De to hormonfyldte elever blev begge bortvist efter episoden, men pigens mor ville ikke acceptere bortvisningen fra Gordonstoun, som hun derfor hev en tur i retten. Gordonstoun er en fornem, skotsk kostskole, hvor det årlige gebyr løber op i den nette sum af 36.000 pund (340.000 kroner). Per år. forstås. Det er altså her, hvor den walisiske prins også har trådt sin ungdomssko.

Retssagen er efter tre år endelig afgjort, og retten gav kostskolen medhold i, at det var i orden at bortvise pigen på trods af hendes diagnose, som retten dog anerkendte.

Spændte veninder

Pigen, omtalt som M, fortalte selv, at andre piger var spændte på hendes vegne, da hun planlagde at have sex på musiklærerens skrivebord. Og det skulle heller ikke have skortet på lykønskninger da seancen var vel overstået. Hun blev dog så bortvist i marts 2013 på grund af episoden. Dommeren lagde blandt andet til grund for afgørelsen, at: “(…) mødet var planlagt, e-mails et år tilbage var af seksuel karakter og der var referencer til tidligere seksuel kontakt.”

Det var en ansat på skolen, der opdagede de to elever på skrivebordet – i en eller anden form for afklædt tilstand. Herefter blev de begge øjeblikkeligt bortvist.

I skolens forholds-reglement står der, at hvis elever har, eller har haft, sex, er der mulighed for bortvisning. Det var altså denne regel, skolen i dette tilfælde benyttede sig af. Og det kunne faktisk være sket noget tid før, da M’s mor selv forinden havde fortalt skolen vicerektor om et andet seksuelt forhold datteren havde haft med en anden elev, som hun angiveligvis skulle have mistet sin mødom til. På det tidspunkt anfører moren ikke datterens ADHD som hverken en faktor eller et problem.

M’s ADHD kom frem i lyset, da moren forlangte en undskyldning fra kostskolen for at diskriminere datteren og ikke have instrueret de ansatte i at forhindre sådanne episoder i at ske i fremtiden.

Hun påstod også, at M blev nødt til at have hjælp til at vaske sig og gå på toilettet, og at hun spiste p-piller fordi hun ikke kunne håndtere sin menstruation.

Derudover skulle hun også være så uforsigtig, at hun nærmest startede en ildebrand, hver gang hun skulle lave mad og man ikke kunne lade hende gå over vejen alene. Det modsagde flere lærere dog, da de kunne fortælle, at M var fint i stand til at sejle en båd på havet.

Ung, forvirret og dum

I en nedskrevet erklæring, fortæller M, at hun havde sex på skrivebordet fordi hun var’ung, forvirret og dum’. Hun skriver også, at hun og drengen havde aftalt at mødes, og at hendes ADHD-medicin gjorde hendes humør tosset.

Afgørelsen på det hele blev dog, at retten afviste moderens sag, da: “M var i stand til at gøre, hvad der skulle gøres på en helt normal måde.”

Prins Charles har tidligere omtalt skolen som ‘Colditz i kilte’ og hentyder sandsynligvis til den tidligere østtyske by Colditz, hvor byens slot blev brugt som fængsel under anden verdenskrig. (Kilde: Wikipedia).

Om kilte var involveret i skrivebords-episoden, melder historien intet om.

 

 

 

 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu