Kovending: Minister vil skære i SUen

7. februar 2013 22:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kovending: Minister vil skære i SUen
Billede mangler

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) gør det nu for første gang klart, at regeringens kommende SU-reform også vil indeholde besparelser på selve SUen, skriver Berlingske.

 

Ministeren tilføjer, at Danmark »fortsat skal have verdens mest generøse SU-system«.

»Reformen vil indeholde to komponenter. Vi vil undgå forsinkelser i uddannelsen, og så vil vi se et bidrag fra de steder i SU-systemet, hvor vi er for generøse,« siger Morten Østergaard, som endnu ikke vil konkretisere, hvor der skal skæres. »Men det skal fortsat ikke være størrelsen på pengepungen, der afgør, om man kan tage en uddannelse i Danmark,« siger han.

Regeringen har meldt ud, at den vil finde to milliarder kroner ved at få de studerende hurtigere igennem uddannelserne. Tidligere har de tre regeringspartier afvist SU-besparelser, men de seneste måneder har regeringen tilkendegivet, at den kigger fordomsfrit på alle metoder til at nå sparemålet.

I månedsvis har regeringen haft interne sværdslag om reformen, og forhandlingerne nærmer sig den afgørende fase, erfarer Berlingske. Nu er regeringstoppen nået til den erkendelse, at SU-besparelser er nødvendige. Intet er afgjort endnu, men en kilde peger på, at besparelsen på SUen kan ende på en milliard kroner eller lidt mindre.

Enhedslisten og Venstre angriber regeringen for løftebrud, mens de studerende advarer imod de sociale konsekvenser.

»Det her vil mindske den lige adgang til uddannelse,« siger Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu