Kovending: Villy Søvndal accepterer alligevel tortur

11. marts 2012 19:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kovending: Villy Søvndal accepterer alligevel tortur
Billede mangler

Udenrigsminister Villy Søvndal vil alligevel ikke have danske myndigheder til kategorisk at afviser oplysninger fremskaffet under fremmede magters tortur.
 
I en fælles pressemeddelelse med justitsminister Morten Bødskov bløder han op for sine udtalelser i søndagens Berlingske, hvor har varslede et fuldt stop for brug af de kontroversielle informationer.
 
“Kursen er uændret i forhold til vores efterretningstjenesters samarbejde med og udveksling af oplysninger med samarbejdspartnere fra andre lande. For at kunne løse deres opgaver er vores tjenester nødt til at udveksle oplysninger også med lande, der anvender afhøringsmetoder, som kan stride mod dansk retsopfattelse,” skriver de to ministre.
 
Efterfølgende understreger de, at der skal foretages en ’særlig omhyggelig og grundig vurdering af oplysningers troværdighed, hvis de kan være fremkommet ved tortur.’ Og samtidig kan oplysningerne næppe bruges i en dansk straffesag.
 
Udtalelserne kommer på den europæiske mindedag for alle ofre for terrorisme.
“Vi bør sammen mindes de døde og sårede og lade tankerne vandre til dem, der har mistet. Indsatsen mod terror er helt afgørende for beskyttelsen af det frie og åbne samfund, der bygger på respekten for demokrati og den enkelte borger,” udtaler Villy Søvndal og Morten Bødskov.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu