Kræftens Bekæmpelse ønsker strammere rygelov

22. april 2012 11:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kræftens Bekæmpelse ønsker strammere rygelov
Billede mangler

Elever, lærere og andre må nu gå en lang tur, hvis de skal have en cigaret eller en pibe tobak.
Det bliver nemlig nu totalt forbudt at ryge på skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner. Det står fast efter regeringen med støtte fra Enhedslisten har vedtaget en ny og strammere rygelov.
Direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, er tilfreds, men han havde gerne set loven endnu strammere.
– Vi er skuffede over, at røgen ikke bliver fjernet helt fra arbejdspladserne. Det er godt at røgen bliver fjernet fra enmandskontorer, men skuffende, at det fortsat vil være tilladt at lave rygerum og rygekabiner på arbejdspladser, siger Vestergaard Pedersen.
Det er stadig muligt at ryge i firmabilen, lastbilen og kranen, hvis den en enmandsbemandet, men Kræftens Bekæmpelse så gerne, at politikerne havde gjort noget ved rygning i dagplejefamilier.
– Det bør også være sådan, at de steder, hvor små børn bliver passe, er røgfri. Børnene skal ikke udsættes for de skadelige konsekvenser af tobaksrøg, og det overlader man så til kommunerne. Jeg håber meget, at de hurtigt vil tage konsekvensen og forbyde rygning på steder, hvor de små penge opholder sig, siger Leif Vestergaard Pedersen til Newspaq.
Ingen af oppositionspartierne ønskede at være med i aftalen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu