ANNONCE

Krænker-far kan gå fri om fem et halvt år

15. december 2011 16:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Krænker-far kan gå fri om fem et halvt år
Billede mangler

Den dømte Brønderslev-far, der i dag har fået 11 års fængsel for en række anklager om sexovergreb, vold og vanrøgt, vil kunne kalde sig en fri mand langt tid før.
Faktisk kan det ende med, at Brønderslev-faren kan komme ud af fængslet allerede efter fem et halvt år, forklarer strafferetsekspert Thorkild Høyer.
“Generelt er reglerne sådan, at man kan blive prøveløsladt, når man har afsonet 2/3 af sin straf. Det vil sige at det i dette tilfælde vil være efter 88 måneder,” siger han til Newspaq.
88 måneder svarer til syv år og fire måneder.
Brønderslev-faren har allerede siddet varetægtsfængslet siden februar 2010 – dvs. 22 måneder – og det betyder også noget for tiden bag tremmer.
“Den tid, man har siddet varetægtsfængslet, bliver naturligvis trukket fra straffen,” forklarer Thorkild Høyer.
Det betyder, at faren kan bliver løsladt allerede efter 5,5 år.
Der er dog en række vilkår, der skal overholdes, før man kan få lov til at blive prøveløsladt.
“Man må ikke begå ny kriminalitet i fængslet, og betingelserne er også, at afsoningen er foregået disciplinære problemer med fængselspersonalet eller har tilbagefald hvis man har et narkomisbrug. Og så skal man i øvrigt have opført sig ordentlig under afsoningen,” forklarer Høyer.
Hvorvidt Brønderslev-faren får lov til det, handler også om, hvor stor risikoen er for, at han begår ny kriminalitet, forklarer strafferetseksperten.
“Der ikke er den store risiko, fordi han vel ikke får mulighed for at have kontakt med børnene igen. De er samtidig hans egen børn og ikke andres børn, så det er ikke en bred kreds af mulige ofre, som man skal forholde sig til. Jeg vil tro, han får mulighed for at blive prøveløsladt før tid,” siger Thorkild Høyer.
Faren skal dog acceptere forskellige ting i fængslet.
“Det afhænger dog også af, om han underkaster de resocialiseringstiltag, som kriminalforsorgen
iværksætter. Det kan for eksempel være, at han gennemfører programmer for seksuelle afvigere. Hvis han gør det, så vil det hjælpe på muligheden for at komme ud,” forklarer Thorkild Høyer.
Uanset hvad, så kan Brønderslev-faren højest ende med at sidde yderligere cirka ni år i fængsel, da han allerede har afsonet næsten to år i varetægt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu