Kræver erstatning efter frifindelse for ruskevold

29. januar 2013 12:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kræver erstatning efter frifindelse for ruskevold
Billede mangler

Det er mere end ni år siden, at Henrik Bøgeskov Nielsen blev anholdt og fængslet for at øve vold mod sin blot to måneder gamle tvillingesøn. Ruskevold, der resulterede i en hjerneskade hos den lille dreng.

 

I dag sidder den 41-årige mand i Landsretten i Aarhus, for sagen er trods de mange år ikke slut endnu, skriver bt.dk.

Et år efter anholdelsen i 2003 blev Henrik Bøgeskov Nielsen frikendt for ruskevold mod sønnen og fik tilkendt erstatning på 220.000 kroner for at have siddet uberettiget varetægtsfængslet i et år.

Men nu kræver han en erstatning på 761.000 kroner for blandt andet mén og tabt erhvervsevne. I byretten tabte han sagen, men Henrik Bøgeskov Nielsen mener, at anklagen og varetægtsfængslingen har ødelagt en stor del af hans tilværelse, og i dag skal så Vestre Landsrett tage stilling til erstatningskravet.

– Jeg har haft svært ved at sove, og jeg kommer let til at græde og kan ikke klare at have et arbejde. Jeg kan ikke rigtigt definere det. Jeg tror kun det er folk, der har prøvet at sidde 12 måneder i en seks kvadratmeter stor fængselscelle, der kan tale med om det her, fortæller Henrik Bøgeskov Nielsen til bt.dk i en pause i retssagen.

Den 41-årige far har forbindelser til HA-rockere og har flere domme for våbenbesiddelse og narkotikahandel bag sig. I 2009 var han blandt andet viklet ind i den meget omtalte rufferisag mod Anni Fønsby, da han hjalp Fønsbys veninde og medskyldige med at opbevare våben af særlig farlig karakter.

Men anklagen om, at han skulle have rusket sin egen søn, har slået ham ud.

– I de første 36 år af mit liv er der ingen, der har set mig græde. Men at nogen tror, jeg har gjort sådan noget ved min egen dreng. Selvfølgelig har jeg ikke det. Det har taget ufatteligt hårdt på mig, og jeg kan stadig ikke klare, når folk spørger ind til det. Så begynder jeg at tude, siger Henrik Bøgeskov Nielsen.

Landsretten konkluderede i 2005, at Henrik Bøgeskov Nielsens søn var blevet udsat for ruskevold, men det er aldrig lykkedes at finde ud af, hvem der udsatte den lille dreng for volden.

Den 41-årige Henrik Bøgeskov Nielsen fik i 2008 tilkendt førtidspension, da han efter fængslingen aldrig har fået genoptaget sit job som maskintekniker.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu