Kræver karantæne på livstid til OL-stjerner

28. februar 2013 14:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kræver karantæne på livstid til OL-stjerner
Billede mangler

I Australien fordøjer de stadig skuffelsen i det olympiske svømmebassin. Senest har svømmerne på mændenes holdkap indrømmet, at de sammen har indtaget det forbudte stof stilnox.

Det skete som et led i en seance, der skulle ryste svømmerne sammen.

Nu forlanger en af den klorgale nations helt store legender, at de fire svømmere på 4×100-m-holdet bliver udelukket på livstid.

– De der tager stoffer i sport, de skulle udelukkes for altid, for aldrig mere at få lov til at komme tilbage i sporten… specielt i dette eksempel, lyder det ifølge Australian Associated Press fra Dawn Fraser.

Den nu 75-årige Dawn Fraser vandt fire olympiske guld- og lige så mange sølvmedaljer i svømning fra 1956-64. Ordene fra hende faldt i Canberra, efter hun var blevet kåret til landets alle tiders største sportskvinde ved en ceremoni kort forinden.

De bør blive straffet hårdt, fordi de udviser et dårligt eksempel for vort lands yngre generationer. De ville inspirere mig, hvis jeg var ung i sporten og på vej frem, lyder det fra Dawn Fraser.

Svømmestjernen James Magnussen og holdkammeraterne Matt Targett, Eamon Sullivan, Cameron McEvoy og Tommaso D’Orsogna indrømmede alle i sidste uge, at de tog det receptpligtige medikament Stilnox op til OL i London.

Stilnox er ikke på den forbudte liste hos WADA (Verdens antidoping agentur) men er til gengæld forbudt af den australske olympiske komite på grund af dets hallucinerende effekt. Det blev forbudt, efter den tidligere topsvømmer Grant Hackett fortalte, at han var blevet afhængig af midlet.

De fire svømmere skal nu have deres sag afgjort af Swimming Australias etiske udvalg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu