Kræver undersøgelse af palæstinensisk fanges død

23. februar 2013 20:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kræver undersøgelse af palæstinensisk fanges død
Billede mangler

ISRAEL: Lørdag døde den 30-årige palæstinenser Arafat Jaradat i et israelsk fængsel. Ifølge fængselsmyndighederne fik Jaradat pludselig hjertestop, og de tilkaldte ambulancefolk var ikke i stand til at genoplive ham.

 

Den israelske efterretningstjeneste Shin Bet meddeler ifølge Reuters, at man har indledt en politiundersøgelse af årsagen til Jaradats død, men det er ikke nok for de palæstinensiske myndigheder, der nu kræver en international kulegravning af dødsfaldet.

»Vores information siger, at Jaradat blev afhørt og døde efterfølgende. Derfor kræver vi en international undersøgelse af hans død, som muligvis skyldes tortur, siger den palæstinensiske minister for fanger,« Issa Qaraqea.

Ministeren ønsker ikke at fortælle, om hans ministerium er i besiddelse af beviser for, at Arafat Jaradat, som blev anholdt, fordi han mistænkes for at have kastet sten mod israelere på Vestbredden, er blevet tortureret i det israelske fængsel.

Ifølge Shin Bet havde fangen flere helbredsproblemer, inden han blev arresteret, blandt andet rygsmerter og benskader i ben og mave efter at være blevet ramt af gummikugler og tåregasgranater, men det afviser formanden for Den Palæstinensiske Fangeklub, en forening der udfører hjælpearbejde for palæstinensiske fanger i israelske fængsler.

»Israel var ansvarlig for hans liv,« siger formand Qadoura Fares.

Der er for tiden øget fokus på de omkring 4.700 palæstinensere, der sidder bag tremmer i Israel. Tidligere på ugen sultestrejkede 800 fanger for at sætte fokus på deres forhold i fængslerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu