ANNONCE

Kraftig blæst og sne vil præge søndag: – Det kommer lidt tidligt

6. november 2016 07:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Søndag bliver en kold og hvid fornøjelse, hvis man er til den slags.

Bor du nord for Limfjorden, har du nok allerede opdaget det. Kraftig blæst og bidende kulde dominerer vejrbilledet på denne søndag. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarede allerede lørdag mod den voldsomme blæst med stød af stormstyrke, der trænger sig på i Vendsyssel og på Læsø.

Søndag fortæller DMIs vagthavende Frank Nielsen til Newsbreak.dk, at blæsten dog stilner af i løbet af formiddagen. Til gengæld er der en anden vejrmæssig udvikling på vej.

– I nat har det regnet rigtig meget i de nordlige egne, og i løbet af morgenen og formiddagen vil det næsten helt sikkert udvikle sig til sne eller slud. Der er nogle bakker omkring Frederikshavn, hvor det formentlig vil blive liggende – andre steder når det måske at smelte, siger han.

Trækker ned over

I takt med den mindre mængde regn kommer der altså sne som erstatning, og Frank Nielsen fortæller, at det hen over dagen vil trække sydpå.

– Så sneen kan sagtens falde over Midt- og Østjylland i løbet af dagen.

Helt generelt er det en kold tid, vi går i møde. Et lavtryk er ved at flytte sig, og det giver så plads til den nordøstenvind, der har blæst Vendsyssel og stakkels uisolerede Læsø omkuld. Udviklingen vil naturligt kunne aflæses på temperaturen, der daler støt – allerede søndag eftermiddag.

– Vi går ind i en periode, hvor især Midt- og Vestjylland og Midtsjælland vil have nattefrost helt ned til otte graders frost. Man kan sagtens sige, næste uge får en vinterlig start. Det er godt nok lidt tidligt, det kommer. Det vil være koldere, end det plejer på denne tid, siger Frank Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu