Kraftig brand i daginstitution: Delvist udbrændt i flammerne

25. september 2017 14:26 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

46 børn berørt af kraftig brand i daginstitution.

Da de ansatte i den integrerede institution Klods Hans i Aarhus-forstaden Brabrand mandag morgen bød de 46 børn godmorgen og velkommen var ikke meget, som det plejer. Morgenmaden blev nemlig indtaget hos “naboen” Tommelise. Ganske enkelt fordi Klods Hans’ lokaler er ubrugelige efter en voldsom brand natten til mandag. Det fortæller den pædagogiske leder i Klods Hans, Frank Lauge Nielsen, til Newsbreak.dk.

Se mere video hos Local Eyes.

– Jeg ved ikke så meget om selve branden og skaderne. Jeg har primært koncentreret mig om børn, forældre og personale, siger han og lægger vægt på, at alle børn har spist frokost, og at “ungerne har det godt og tager det hele som en udflugt“.

I øjeblikket opholder se sig på den nærliggende Sødalskolen, få huse nede ad Louisevej, hvor også Klods Hans og Tommelise ligger. Her har SFO’en stillet et lokale til rådighed for daginstitutionen, hvor de kan være i hvert fald ugen ud.

– Børnene er ved at udforske legepladsen og synes, det er vældig spændende. Fremadrettet er vi ved at finde ud af, hvad der skal ske, og hvor vi kan være. Det afhænger også lidt af skadernes omfang, siger Frank Lauge Nielsen.

Udbrændt

Ifølge Østjyllands Politi er der sket betydelige skader på i hvert fald en del af institutionen ved branden. Informationerne er stadig små, men efterforskere er i gang med at kortlægge, hvad der er sket – og ikke mindst om branden er påsat, fortæller Janni Lundager fra politiet kommunikationsafdeling.

– Der er altid efterforskere af brande, der skal vurdere årsag og omfang, siger hun.

Ud over det kan Lundager ikke fortælle så meget. Alarmen gik 23.04 søndag aften, og da brandvæsenet ankom, var der allerede godt fut i en del af institutionen. Det nordvestlige hjørne er således delvist brændt helt ned og i hvert fald kraftigt beskadiget.

Slukningsarbejdet har pågået det meste af natten, oplyser Janni Lundager.

Ingen kom til skade ved branden.

– Heldigvis skete den en søndag aften, siger Frank Lauge Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu