ANNONCE

Kraftig skolebrand slukket efter flere timer

14. august 2020 19:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Brand kunne ses i det meste af - hvis ikke hele - Bagsværd.

En kraftig brand i taget på en gymnastiksal tilhørende Bagsværd Skole i Gladsaxe Kommune sendte kaskader af kraftig sort røg til vejrs, der kunne ses i det meste af Bagsværd. Syv timer efter anmeldelsen kunne de sidste brandfolk vende hjem.

Se mere video hos Local Eyes

Det fortæller Rasmus Storgaard, indsatsleder ved Beredskab Øst, til Newsbreak.dk fredag aften ved 19-tiden. Branden blev anmeldt klokken 11.30 direkte fra skolen, hvor der både var elever og ansatte. Skolen var dog hurtigt evakueret, og samtlige elever og personale havde samlet sig på nærliggende boldbaner.

– Jeg kan konstatere, at der er høje flammer og en kraftig sort røg, der spreder sig. Det brænder under selve tagkonstruktionen, siger indsatslederen om den besværlige brandslukning. Selve branden var dog under kontrol efter halvanden time.

35 brandfolk

Problemet med sådan en tagbrand er netop, at den bevæger sig under selve tagbelægningen, og det gør den uforudsigelig og svær at slukke. Derfor måtte der store ressourcer til for at slukke den, siger Storgaard.

Desuden er taget på gymnastiksalen forsynet med solcelleanlæg – og det er strømførende og i gang, så længe solen skinner. Den slags er naturligvis farligt, også for brandfolk.

– Vi havde brandfolk ude fra tre stationer og var i alt 35 på stedet. Den største fare ved tagbrande er, at det brænder inde under taget, så det kan hurtigt brede sig, og varmen kan ikke komme væk. Derfor vurderede jeg, at vi virkelig skulle stramme os an for at få begrænset det, siger indsatslederen.

Store skader

Ved at sprøjte skum ind med trykluft blev de største flammer slået ned, og der blev boret spyd ned i selve tagkonstruktionen, der ligeledes skulle begrænse spredningen. Derefter kunne beredskabet koncentrere sig om at slukke branden.

– Så gik vi i gang med at afmontere solcellerne. Altså var det en meget kompleks brand, der krævede mange ressourcer. Indsatsen lykkedes, hvis jeg selv skal sige det, ret godt, lyder det fra indsatslederen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Branden blev således begrænset til kun at ødelægge en tredjedel af taget på gymnastiksalen, der naturligvis har fået nogle røg- og vandskader fra branden.

Ingen fare

Gymnastiksalen ligger isoleret fra resten af skolens bygninger, og der var således ingen fare for de omkringliggende bygninger, fordi branden hurtigt var under kontrol. Ingen er kommet til skade som følge af branden.

Beredskabet vil, som sædvanlig, ikke udtale sig om brandårsag. Den del tager politiets særlige brandteknikere sig af.

Newsbreak.dk har flere gange fredag forgæves forsøgt at få kontakt til Københavns Vestegns Politi for en kommentar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu