Kraftig storm i USA koster 11 dødsofre

1. juli 2012 04:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kraftig storm i USA koster 11 dødsofre
Billede mangler

En særdeles voldsom storm i det østlige USA har indtil videre kostet mindst 11 mennesker livet.
Samtidig er millioner af mennesker uden strøm efter stormen, der har været særligt hård mod den amerikanske hovedstad Washington og de tre omkringliggende stater, Virginia, Ohio og West Virginia.
I alt er godt 3,2 millioner mennesker på strækningen fra Indiana til New Jersey efterladt uden strøm.
Og det kan nemt tage flere dage, før borgerne kan få strømmen tilbage, varsler Virginias guvernør Bob McDonnell ifølge AFP. Han kalder strømsvigtet for det største ikke-orkanrelaterede i statens historie.
Stormen kommer efter, at hele det østlige USA i flere dage har lidt under en massiv hedebølge med temperaturer over 40 grader.
Varmen og fugtigheden udløste sent fredag aften en voldsom tordenstorm, som tog både træer, huse og biler med sig.
De fleste af 11 mennesker, der har mistet livet i stormen, er blevet dræbt under træer. To ældre kvinder på 71 og 90 år lå ifølge Washington Post i deres senge, da træer ramte deres huse.
En anden døde, da han kom i kontakt med en nedfalden elektrisk ledning.
Stormen betød også, at tredje runde af den amerikanske PGA-turnering i Bethesda lidt uden for Washington blev forsinket seks timer på grund af træer og telte på banen og vejene, der førte derhen. Også her var elektriciteten røget.
Og det er ikke slut med de voldsomme vejrtilstande i USA, varsler meteorologer.
Nogle områder vil tilmed få rekordhøje temperaturer de kommende dage, lyder det ifølge AFP fra det nationale vejrcenter.
/ritzau/AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu