Kraftigt efterskælv ryster Italien

20. maj 2012 18:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kraftigt efterskælv ryster Italien
Billede mangler

Jorden er ikke færdig med at ryste under det nordøstlige Italien.
Det voldsomme jordskælv, som ramte regionen omkring byen Bologna natten til søndag, er siden blevet ramt af et kraftigt efterskælv, som er målt til 5,1 på richterskalaen.
Efterskælvet – som kunne mærkes over et stort område – har forvoldt yderligere skade på de i forvejen skrøbelige bygninger og har blandt andet fået et klokketårn i Finale Emilia til at kollapse, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.
En brandmand blev slået bevidstløs, da han faldt ned fra en væg under skælvet, rapporterer italienske medier ifølge nyhedsbureauet AFP. Han er kommet slemt til skade og er nu blevet bragt på hospitalet, lyder det.
Seks personer er indtil videre bekræftet dræbt, og flere end 50 er kvæstede efter nattens jordskælv. Dødstallet frygtes at stige, fordi mange mennesker er blevet spærret inde i væltede bygninger.
Omkring 3000 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem – de fleste fra området Modena, mens 500 mennesker blev bedt om at forlade deres hjem i området omkring Ferrara.
Mange af regionens historiske og skrøbelige bygninger har lidt omfattende skade efter jordrystelserne, og Italiens kulturministerium konstaterer i en foreløbig erklæring, at “skaderne på kulturarven er betydelige”.
Fire af de omkomne var arbejdere på nattevagt, som var på job i en fabrik, der styrtede sammen. En 37-årig tysker døde tæt på Bologna, og en ældre dame meldes omkommet på grund af chok.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu