Kraftigt uvejr på vej: DMI melder om vindstød af stormstyrke

18. september 2018 19:28 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Tirsdag har DMI udsendt sin nyeste månedsprognose. Den spår regn og vindstød af stormstyrke i weekenden.

Tirsdag har budt på endnu en i den meget lange række af meteorologiske sommerdage, hvor temperaturen et sted i landet, kommer op over 25 grader. Meget tyder dog også på, at det bliver den sidste.

I den seneste månedsprognose, som DMI har udsendt tirsdag, er der i hvert fald ikke meget sommerligt vejr i sigte. Vejret i de kommende uger ser i stedet ud til at leve op til den kalendermæssige årstid.

Der er nemlig masser af efterårsvejr på vej.

Allerede i den kommende weekend regner DMI med, at Danmark bliver ramt af en massiv koldfront, som både kommer til at byde på regn og vild vind. DMI forventer, at der vil komme stormende kuling og risiko for vindstød af stormstyrke.

Weekendens blæsevejr kan være et varsel om et voldsomt vejrmæssigt efterår. Ifølge DMI er risikoen for kraftige stormvejr i Danmark højere end normalt på grund af den varme sommer.

  Med de nuværende store temperaturkontraster mellem kold polarluft fra Atlanten og vor hjemlige, varme havvand, er der mere brændstof i vejrmotoren end der plejer, og det øver chancen for en tidlig efterårsstorm. Vi kan forudsige storme typisk 2-5 døgn inden, de rammer, skriver DMI i sin månedsprognose.

Du kan få en gennemgang af hele månedsprognosen i galleriet ovenfor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu