Krav om bedre sikkerhed efter økseangreb

15. marts 2012 16:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Krav om bedre sikkerhed efter økseangreb
Billede mangler

Fagforeningen til de to kommunalt ansatte, der tidligere i dag blev overfaldet med en økse, melder sig nu på banen og kræver større sikkerhed for medarbejderne.
Næstformand for HK/Kommunal, Mads Samsig, er dybt rystet over dagens episode, hvor to medarbejdere ifølge hans eget udsagn ‘har betalt en helt uhørt høj pris for at passe deres job’.
“Jeg har ingen grund til at tro, at Helsingør Kommune ikke har levet op til sit arbejdsgiveransvar i den konkrete sag. Men sikkerheden for de ansatte er helt generelt ikke god nok, når sådanne episoder overhovedet kan forekomme,” siger han, og fortsætter:
“Derfor er det også helt fundamentalt, at personalet hele tiden trænes og uddannes i kommunikation og konflikthåndtering. Samtidig er indretningen særdeles vigtig faktor.”
Mads Samsig ønsker ikke, at kommunens bygninger bliver omdannet til et fort, men noget må der ske.
“Vi vil nu tage initiativ til at få intensiveret samarbejdet og dialogen med kommunerne om at højne sikkerheden for de ansatte. Vi er på ingen måde interesseret i, at de kommunale bygninger bliver omdannet til noget, der ligner et fort. Men vi vil på ingen måde acceptere, at vores medlemmer ikke kan føle sig helt sikre ved at gå på arbejde, ” siger han.
Udover episoden i Helsingør, har der i dag også været optræk til ballade på jobcenteret i Odense. Her truede en mand, med en dunk benzin i den ene hånd og en lighter i den anden, med at brænde bygningen ned. Han blev dog overmandet før han nåede at hælde benzin ud i lokalet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu