Krifa var klar til at erklære Vejlegården konkurs

4. marts 2013 21:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Krifa var klar til at erklære Vejlegården konkurs
Billede mangler

Den gule fagforening Krifa var klar til at erklære Restaurant Vejlegården konkurs i løbet af få dage, hvis ikke forpagter Amin Skov havde kastet håndklædet i ringen mandag og meddelt, at stedet lukker.

 

Vejle Amts Folkeblad skriver, at restauranten ikke var i stand til at betale løn til en køkkenchef på barsel. Køkkenchefens fagforening, Krifa, har derfor krævet pengene af Restaurant Vejlegården.

Allan Bruhn, der er politisk konsulent i Krifa, bekræfter over for Vejle Amts Folkeblad, at et Krifa-medlem ansat på restauranten har penge til gode, og at Krifa derfor har bedt om at få lønnen udbetalt.

»Men det er ikke os, der har bedt om konkursen. Vi har bedt om at få lønnen udbetalt. Hvis det ikke sker, ville vi have begæret konkursen, men det var først sket midt på måneden,« siger Allan Bruhn til avisen.

Fagforeningen 3F, der har ligget i åben strid med Restaurant Vejlegården og Amin Skov i et års tid, beklager konkursen.

»Det er rigtig ærgerligt for de af vores medlemmer, der har arbejdet på restauranten, og som har penge til gode. Vi kører sager for over 200.000 kroner mod stedet,« siger Martin Jensen, formand for 3F i Vejle, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han håber, at de medlemmer, der har løn til gode, får dækket tabet af Lønmodtagernes Garantifond.

I en pressemeddelelse siger Amin Skov, at konflikten med 3F er medvirkende til konkursen.

»Igennem det seneste år har 3Fs konflikt mod Vejlegården kostet mange ressourcer. Dette har kunnet mærkes især i den daglige drift og ikke mindst i vanskelighederne med at skaffe og tilføre kapital til virksomheden,« siger han.

Martin Jensen fra 3F afviser at kommentere den udmelding:

»Det har jeg ingen kommentar til,« siger han.

Blandt årsagerne til konkursen peger Amin Skov på, at det ikke har været muligt at få udbetalt forsikringssummen, efter der udbrød brand på restauranten kort før jul sidste år.

I januar valgte Sydøstjyllands Politi at anholde og sigte forpagteren for brandstiftelse og forsikringssvindel. Amin Skov blev løsladt efter grundlovsforhøret den efterfølgende dag, men politiet har opretholdt sigtelsen og efterforsker stadig, om branden kan være påsat.

»Så længe jeg er sigtet, vil forsikringen ikke udbetale vores del af forsikringssummen. Og så længe jeg ikke har nogen forsikringssum at istandsætte for, kan jeg ikke åbne restauranten, så der igen bliver indtægter til lønninger, leje og varer,« siger Amin Skov.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu