Krigen om den vitale 4. plads

22. januar 2013 22:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Krigen om den vitale 4. plads
Billede mangler

Fire udebanenederlag i træk har været hård kost for Sønderjyske, og vendepunktet kunne ikke være bedre valgt.

 

4-3-sejren faldt i en såkaldt seks-points-kamp mod farligste rival, Odense Bulldogs, om den vitale fjerdeplads, som giver hjemmebanefordel i kvartfinalen.

– Det var en vigtig sejr i top 4-kampen, men vi har også haft en del at revanchere, siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch.

– 3-1-føringen efter anden periode virkede som en lille sovepude. Sejrsmålet to et halvt minut før tid var en befrielse.

Matchvinder blev ligaens topscorer, canadieren Patrick Asselin, med sit 23. mål og 42. point. 31. januar lukker transfervinduet, og Sønderjyske har endnu kun spillet syv af sine otte kort ud.

– Vi køber ikke udlænding nr. 8 bare for at kunne stille otte med udenlandsk pas i playoff. Men hvis vi forstærker os, bliver det med en back, siger Søren Stockfisch.

Det var Odense Bulldogs’ fjerde nederlag på stribe, men formkurven pegede opad.

– Efter en dårlig første periode er det vores kamp. Jeg er kun utilfreds med dén fejl, der giver dem det fjerde mål, siger Bulldogs’ cheftræner, Pär Johansson.

Landstræner Per Bäckman var i Odense for at kigge på Sønderjyske-backen Michael Eskesen og et par andre ’på længere sigt’.

Fredag ser han Sønderjyske-Aalborg, inden holdet til OL-kvalen offentliggøres.

EfB Ishockey er p.t. ligaens stærkeste hold med syv sejre i de seneste otte kampe. Hvem ville have troet det i efteråret.

Vestjyderne startede sæsonen med 10 nederlag i træk.

3.641 tilskuere i Gigantium oplevede et forrygende drama, da Aalborg Pirates inden for de sidste tre et halvt minut scorede to mål, men Esbjerg vandt 4-3.

– Vi fortsætter det stabile forsvarsspil, og selvtilliden vokser, konkluderer Esbjerg-coach Olaf Eller.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu